Vepřové plátky pečené s marinádou

Vepřové plátky pečené s marinádou
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 4

Krkovička je lahodná sama o sobě, ale když ji před pečením ochutíte pikantní zálivkou, zažijete skvělý chuťový zážitek. Vepřové plátky podle našeho…

Ingredience aneb co potřebujete

4 plátky vepřového masa (krkovička, plecko)
2 cibule
4 silnější plátky anglické slaniny

Směs na potření
2 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
1 lžička maggi
1 lžička sojové omáčky
5 stroužků česneku

Postup vaření podle receptu

Maso naklepeme na tenčí plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k ostatním kořením.

Do pekáče vložíme plátky slaniny a na ně dáme cibuli.

Maso umeleme, poté ho pokryjeme směsí koření a zakryjeme.

Pečeme v troubě na 220 °C, dokud nejsou měkké. Před koncem pečení sundáme pokličku a necháme je trochu zhnědnout. Není nutné podlévat. K tomu se hodí brambory jako příloha.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky pečené s marinádou

Vepřové plátky pečené s marinádou jsou lahodným pokrmem, který osloví každého milovníka masa. Plátky vepřového masa se marinují v aromatických bylinkách, česneku a olivovém oleji, což jim dodává jedinečnou chuť. Po pečení jsou šťavnaté a křehké, ideální k podávání s přílohou jako jsou brambory nebo zeleninový salát. Tento jednoduchý a chutný recept je perfektní volbou na rodinnou večeři nebo grilování s přáteli. Připravte si nezapomenutelný zážitek pro všechny vaše blízké!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (45 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, bezlepkové, pečení, pikantní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové plátky pečené s marinádou.

Přidat komentář