Vepřové plátky pečené s marinádou

Krkovička je lahodná sama o sobě, ale když ji před pečením ochutíte pikantní zálivkou, zažijete skvělý chuťový zážitek. Vepřové plátky podle našeho…
Ingredience aneb co potřebujete
4 plátky vepřového masa (krkovička, plecko)
2 cibule
4 silnější plátky anglické slaniny
Směs na potření
2 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
1 lžička maggi
1 lžička sojové omáčky
5 stroužků česneku
Postup vaření podle receptu
Maso naklepeme na tenčí plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k ostatním kořením.
Do pekáče vložíme plátky slaniny a na ně dáme cibuli.
Maso umeleme, poté ho pokryjeme směsí koření a zakryjeme.
Pečeme v troubě na 220 °C, dokud nejsou měkké. Před koncem pečení sundáme pokličku a necháme je trochu zhnědnout. Není nutné podlévat. K tomu se hodí brambory jako příloha.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky pečené s marinádou
Vepřové plátky pečené s marinádou jsou lahodným pokrmem, který osloví každého milovníka masa. Plátky vepřového masa se marinují v aromatických bylinkách, česneku a olivovém oleji, což jim dodává jedinečnou chuť. Po pečení jsou šťavnaté a křehké, ideální k podávání s přílohou jako jsou brambory nebo zeleninový salát. Tento jednoduchý a chutný recept je perfektní volbou na rodinnou večeři nebo grilování s přáteli. Připravte si nezapomenutelný zážitek pro všechny vaše blízké!