Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 3

Vepřové maso umyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Tyto kousky promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, přidáme vajíčko a špetku soli.

Ingredience aneb co potřebujete

5 stroužků česneku
5 lžice oleje
špetka soli
1 vejce
2 polévkové lžíce octu
2 cibule
1 lžička zázvoru
1 polévková lžíce škrobu
1 polévková lžíce škrobu
1 lžička glutasolu
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce hladké mouky
2 dcl masového vývaru
2 lžíce sójové omáčky
olej na smažení
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
500 g vepřového masa libového

Postup vaření podle receptu

Maso z vepřa důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky nebo proužky. Tyto kousky následně smícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, přidáme vajíčko a špetku soli. Necháme směs odpočinout přibližně hodinu, zatímco si připravíme omáčku a uvaříme rýži.

Rýži vaříme v osolené vroucí vodě přibližně 15 minut podle instrukcí na obalu. Nejpohodlnější je připravovat rýži ve varných sáčcích, ale můžeme také vybrat jiný, kvalitnější druh rýže.

Připravíme omáčku. Odloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na malé kousky a česnek na tenké plátky. Obě ingredience osmažíme téměř do zlatova na rozpáleném oleji. Poté je zalijeme masovým vývarem a přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku.

Škrob smícháme s přibližně 2 lžícemi studené vody a poté ho za trvalého míchání vlijeme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, neustále mícháme a vaříme po dobu 5 minut, dokud se sladkokyselá omáčka nezahušťuje a nezíská lesklý vzhled.

Na pánvi zahřejeme olej a na vysoké teplotě osmahneme marinované kousky vepřového masa. Maso je obalené v těstíčku, takže během smažení jednotlivé kusy oddělujeme vařečkou, aby se nespojily a pekly se rovnoměrně. Usmažíme je do růžova.

Uvařenou rýži dáme na talíře, posypeme ji osmaženým vepřovým masem a zakápneme sladkokyselou omáčkou. Můžeme přidat i nasekanou zelenou cibulku na ozdobu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce jsou oblíbené jídlo, které kombinuje křehké maso s osvěžující chutí. Toto jídlo se připravuje z marinovaného vepřového masa, které je pečené nebo smažené do zlatova. Sladkokyselá omáčka, vyrobená z ananasového džusu, octa a sójové omáčky, dodává jídlu jedinečný zážitek. Často se podává s rýží nebo nudlemi a doplněné zeleninou, což jeho chuť dále obohacuje. Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce jsou dokonalou volbou pro milovníky asijské kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, omáčky, restování, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, smažení, pikantní, dušení, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce.

Přidat komentář