Vepřové závitky s dušenou kapustou

Maso naklepeme, osolíme a potáhneme hořčicí. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a vytvoříme soudržnou směs. Na každý plátek…
Ingredience aneb co potřebujete
8 tenkých plátků bůčku
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibuli
3 stroužky česneku
50 ml studeného mléka
hořčice
sůl
pepř
majoránka
špetka chilli
strouhanka na zahuštění
trochu sádla do pekáčku
menší hlávka kapusty
60 g anglické slaniny
kousek sádla
4 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a dobře propracujeme, aby vznikla jednotná směs.
Na každý plátek položíme kousek masa a zavineme.
Umístíme do pekáče spojem dolů těsně vedle sebe. Přidáme kousek sádla a smícháme trochu vody na podlití s lžící hořčice.
Přilijeme a pečeme asi 30 až 40 minut.
Kapustu nakrájíme na tenké proužky, zalijeme vodou a podusíme ji, ale ne úplně do měkka, aby zůstala trochu křupavá.
Vyškvaříme slaninu se sádlem, poté přimícháme mouku a vytvoříme jíšku.
Kapustu osolíme, přidáme čerstvý pepř a česnek. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové závitky s dušenou kapustou
Vepřové závitky s dušenou kapustou jsou tradičním českým pokrmem, který potěší každého milovníka masitých jídel. Šťavnaté vepřové maso je plněné slaninou, cibulí a kořením, poté pečené do zlatova. Dušená kapusta, ochucená kmínem a octem, dodává tomuto pokrmu skvělou chuťovou rovnováhu. Toto jídlo je ideální volbou pro rodinné obědy, které zahřejí u srdce a připomenou domov. Každý kousek vepřového závitku se krásně doplňuje s měkkou kapustou, čímž vzniká harmonické spojení chutí.