Vepřové závitky s dušenou kapustou

Vepřové závitky s dušenou kapustou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso naklepeme, osolíme a potáhneme hořčicí. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a vytvoříme soudržnou směs. Na každý plátek…

Ingredience aneb co potřebujete

8 tenkých plátků bůčku
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibuli
3 stroužky česneku
50 ml studeného mléka
hořčice
sůl
pepř
majoránka
špetka chilli
strouhanka na zahuštění
trochu sádla do pekáčku

menší hlávka kapusty
60 g anglické slaniny
kousek sádla
4 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup vaření podle receptu

Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.

Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a dobře propracujeme, aby vznikla jednotná směs.

Na každý plátek položíme kousek masa a zavineme.

Umístíme do pekáče spojem dolů těsně vedle sebe. Přidáme kousek sádla a smícháme trochu vody na podlití s lžící hořčice.

Přilijeme a pečeme asi 30 až 40 minut.

Kapustu nakrájíme na tenké proužky, zalijeme vodou a podusíme ji, ale ne úplně do měkka, aby zůstala trochu křupavá.

Vyškvaříme slaninu se sádlem, poté přimícháme mouku a vytvoříme jíšku.

Kapustu osolíme, přidáme čerstvý pepř a česnek. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové závitky s dušenou kapustou

Vepřové závitky s dušenou kapustou jsou tradičním českým pokrmem, který potěší každého milovníka masitých jídel. Šťavnaté vepřové maso je plněné slaninou, cibulí a kořením, poté pečené do zlatova. Dušená kapusta, ochucená kmínem a octem, dodává tomuto pokrmu skvělou chuťovou rovnováhu. Toto jídlo je ideální volbou pro rodinné obědy, které zahřejí u srdce a připomenou domov. Každý kousek vepřového závitku se krásně doplňuje s měkkou kapustou, čímž vzniká harmonické spojení chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (32 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, pečení, dušení, středně náročný, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové závitky s dušenou kapustou.

Přidat komentář