Vepřová kolena pečená

Vepřová kolena pečená
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kolena několikrát podélně nařízneme až kosti, důkladně osolíme a vetřeme do nich rozmačkaný a nasekaný česnek. Poté je položíme do pekáče na jednu nakrájenou…

Ingredience aneb co potřebujete

2 přední vepřová kolena
2 cibule
8 stroužku česneku
1 sklenice (680 g) kysaného zelí
sůl
kmín

Postup vaření podle receptu

Kolena několikrát podélně nařízneme až ke kosti, důkladně osolíme a vtíráme do nich rozmačkaný a nasekaný česnek.

Do pekáče dáme na kostičky nakrájenou cibuli, dobře ji okořeníme kmínem, posypeme druhou cibulí, zalijeme hrnkem vody a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

Pečeme 90 minut, trochu podlijeme, pak 30 minut bez poklice. Poté vyjmeme kolena, na dno dáme odkapané zelí, kolena otočíme spodní stranou nahoru a pečeme ještě 30 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová kolena pečená

Vepřová kolena pečená jsou tradičním pokrmem, který patří mezi oblíbené speciality české kuchyně. Tento pokrm se vyznačuje šťavnatým a křupavým masem, které je pečeno do zlatova. Vepřová kolena se často podávají se špenátem, bramborovým knedlíkem nebo kysaným zelím, což tvoří lahodnou kombinaci chutí. Při pečení se používají koření jako česnek, kmín a paprika, které dodávají jídlu nezaměnitelnou chuť. Vepřová kolena jsou skvělou volbou pro rodinné oslavy a společenské akce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, kysané zelí, podzimní, zimní recepty

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová kolena pečená.

Přidat komentář