Vepřová kolena pečená

Kolena několikrát podélně nařízneme až kosti, důkladně osolíme a vetřeme do nich rozmačkaný a nasekaný česnek. Poté je položíme do pekáče na jednu nakrájenou…
Ingredience aneb co potřebujete
2 přední vepřová kolena
2 cibule
8 stroužku česneku
1 sklenice (680 g) kysaného zelí
sůl
kmín
Postup vaření podle receptu
Kolena několikrát podélně nařízneme až ke kosti, důkladně osolíme a vtíráme do nich rozmačkaný a nasekaný česnek.
Do pekáče dáme na kostičky nakrájenou cibuli, dobře ji okořeníme kmínem, posypeme druhou cibulí, zalijeme hrnkem vody a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C.
Pečeme 90 minut, trochu podlijeme, pak 30 minut bez poklice. Poté vyjmeme kolena, na dno dáme odkapané zelí, kolena otočíme spodní stranou nahoru a pečeme ještě 30 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová kolena pečená
Vepřová kolena pečená jsou tradičním pokrmem, který patří mezi oblíbené speciality české kuchyně. Tento pokrm se vyznačuje šťavnatým a křupavým masem, které je pečeno do zlatova. Vepřová kolena se často podávají se špenátem, bramborovým knedlíkem nebo kysaným zelím, což tvoří lahodnou kombinaci chutí. Při pečení se používají koření jako česnek, kmín a paprika, které dodávají jídlu nezaměnitelnou chuť. Vepřová kolena jsou skvělou volbou pro rodinné oslavy a společenské akce.