Vepřové kotletky na černém pivě

Vepřové kotletky na černém pivě
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 8

Maso nakrájíme na malé kostičky, posypeme grilovacím kořením, přidáme čtyři lžíce hořčice a dochutíme pepřem a solí (pokud grilovací koření již sůl obsahuje,…).

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg vepřové kotlety (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové)
1 černé pivo
150 g anglické slaniny
4 lžíce plnotučné hořčice
1 velká cibule
4 lžíce hladké mouky
1/2 ks sáčku grilovacího koření
pepř
kmín
olej
sádlo

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme grilovací koření, čtyři lžíce hořčice, pepř a sůl (pokud grilovací koření již sůl obsahuje, tak už nesolíme) a necháme to uležet v lednici, nejlépe přes noc.

Na pánvi si zahřejeme olej a sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a slaninu a opékáme dozlatova. Poté přimícháme marinované maso a opět restujeme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Následně vše zalijeme černým pivem a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne, což trvá asi hodinu. V průběhu můžeme dolévat vývarem.

Jakmile je maso měkké, vezmeme si hrneček s hladkou moukou a pomalu ji smícháme se studenou vodou. Postupně přidáváme mouku do omáčky, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Ještě asi 10 minut povaříme a poté můžeme servírovat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kotletky na černém pivě

Vepřové kotletky na černém pivě jsou lahodným pokrmem, který spojuje klasickou českou kuchyni s bohatou chutí piva. Šťavnaté kotletky se marinují a poté dusí v silné omáčce z černého piva, cibule a koření, což jim dodává nezaměnitelnou chuť a aroma. Servírují se obvykle s knedlíky nebo bramborami, které skvěle doplňují lahodnou omáčku. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti i rodinné večeře, kdy chcete dopřát sobě i svým blízkým něco výjimečného.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (45 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové kotletky na černém pivě.

Přidat komentář