Vepřové kotletky na černém pivě

Maso nakrájíme na malé kostičky, posypeme grilovacím kořením, přidáme čtyři lžíce hořčice a dochutíme pepřem a solí (pokud grilovací koření již sůl obsahuje,…).
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg vepřové kotlety (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové)
1 černé pivo
150 g anglické slaniny
4 lžíce plnotučné hořčice
1 velká cibule
4 lžíce hladké mouky
1/2 ks sáčku grilovacího koření
pepř
kmín
olej
sádlo
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme grilovací koření, čtyři lžíce hořčice, pepř a sůl (pokud grilovací koření již sůl obsahuje, tak už nesolíme) a necháme to uležet v lednici, nejlépe přes noc.
Na pánvi si zahřejeme olej a sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a slaninu a opékáme dozlatova. Poté přimícháme marinované maso a opět restujeme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Následně vše zalijeme černým pivem a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne, což trvá asi hodinu. V průběhu můžeme dolévat vývarem.
Jakmile je maso měkké, vezmeme si hrneček s hladkou moukou a pomalu ji smícháme se studenou vodou. Postupně přidáváme mouku do omáčky, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Ještě asi 10 minut povaříme a poté můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kotletky na černém pivě
Vepřové kotletky na černém pivě jsou lahodným pokrmem, který spojuje klasickou českou kuchyni s bohatou chutí piva. Šťavnaté kotletky se marinují a poté dusí v silné omáčce z černého piva, cibule a koření, což jim dodává nezaměnitelnou chuť a aroma. Servírují se obvykle s knedlíky nebo bramborami, které skvěle doplňují lahodnou omáčku. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti i rodinné večeře, kdy chcete dopřát sobě i svým blízkým něco výjimečného.