Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Jedním z typických českých pokrmů je bezpochyby knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte se, jeho příprava není až tak obtížná. Podle tohoto receptu…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg vepřové pečeně (vcelku)
4 cibule
600 g sterilovaného zelí
Dle potřeby
hladká mouka
celý kmín
cukr krystal
mletá paprika
sójová omáčka
olej
sůl
mletý pepř
K podávání
knedlík (houskový, bramborový aj.)
Postup vaření podle receptu
Pekáč potřeme olejem. Na jemno nakrájíme 3 cibule a umístíme je do pekáče. Omyté maso nakrájíme na větší kousky a poklademe na cibuli.
Papriku posypeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme a opepříme, a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme, dokud maso nezačne jemně odpadávat. Každých 15 minut je dobré kontrolovat a podlévat.
Zelí vložíme do hrnce, posypeme kmínem, osolíme, přidáme trochu vody a vaříme 20 minut. Poté zahustíme moukou a necháme zhoustnout.
Na pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibuli se špetkou cukru, až zhnědne. Vmícháme ji do zelí. Servírujeme s bramborovým knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo je tradiční české jídlo, které se skládá z pečeného vepřového masa, kysaného zelí a knedlíků. Toto srdnaté jídlo je oblíbené nejen v domácnostech, ale i v restauracích po celé České republice. Vepřo-knedlo-zelo se často podává s omáčkou z výpeku, která dodává pokrmu chuťový rozměr. Kombinace chutí masa, kyselého zelí a jemných knedlíků vytváří dokonalý gastronomický zážitek. Je to ideální volba pro milovníky české kuchyně.