Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Porce: 4

Jedním z typických českých pokrmů je bezpochyby knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte se, jeho příprava není až tak obtížná. Podle tohoto receptu…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg vepřové pečeně (vcelku)
4 cibule
600 g sterilovaného zelí
Dle potřeby
hladká mouka
celý kmín
cukr krystal
mletá paprika
sójová omáčka
olej
sůl
mletý pepř
K podávání
knedlík (houskový, bramborový aj.)

Postup vaření podle receptu

Pekáč potřeme olejem. Na jemno nakrájíme 3 cibule a umístíme je do pekáče. Omyté maso nakrájíme na větší kousky a poklademe na cibuli.

Papriku posypeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme a opepříme, a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.

Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme, dokud maso nezačne jemně odpadávat. Každých 15 minut je dobré kontrolovat a podlévat.

Zelí vložíme do hrnce, posypeme kmínem, osolíme, přidáme trochu vody a vaříme 20 minut. Poté zahustíme moukou a necháme zhoustnout.

Na pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibuli se špetkou cukru, až zhnědne. Vmícháme ji do zelí. Servírujeme s bramborovým knedlíkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo je tradiční české jídlo, které se skládá z pečeného vepřového masa, kysaného zelí a knedlíků. Toto srdnaté jídlo je oblíbené nejen v domácnostech, ale i v restauracích po celé České republice. Vepřo-knedlo-zelo se často podává s omáčkou z výpeku, která dodává pokrmu chuťový rozměr. Kombinace chutí masa, kyselého zelí a jemných knedlíků vytváří dokonalý gastronomický zážitek. Je to ideální volba pro milovníky české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, přílohy, pečení, kysané zelí, zimní recepty, dušení, středně náročný, zeleninové přílohy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jednoduché vepřo-knedlo-zelo.

Přidat komentář