Vepřová kotleta s klobásou a žampióny

Vepřová kotleta s klobásou a žampióny
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 6

Maso jemně rozmlátíme a na okrajích nařízneme. Okořeníme a rychle opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Poté maso vyjmeme a přemístíme…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg vepřové kotlety (nakrájené na plátky)
1 Ostravská klobása
1 velká cibule
1 stroužek česneku
4 velké žampióny
máslo
olej
grilovací koření (s bylinkami)
2 hovězí bujóny
hladká mouka

Postup vaření podle receptu

Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme a opečeme z obou stran na pánvi s olejem. Poté maso vyjmeme a přemístíme na plech s vyššími okraji.

Do výpeku z masa vmícháme lžíci másla, cibuli a houby. Smažíme asi 5 minut. Na závěr přidáme nakrájený česnek, krátce osmahneme, a poté vše přeneseme na plech, kde to položíme na maso.

Na plech přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, rozdrobíme oba bujóny a zalijeme jedním litrem horké vody. Pečeme v troubě po dobu jedné hodiny při teplotě 200 °C.

15 minut před dokončením pečení přidáme 2 lžíce hladké mouky. Servírujeme s rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová kotleta s klobásou a žampióny

Vepřová kotleta s klobásou a žampióny je výjimečné jídlo, které spojuje bohatou chuť vepřového masa s pikantností klobásy a jemností žampiónů. Tento pokrm je ideální pro milovníky hutnějších a sytých jídel, které potěší i náročnější gurmány. Kotleta je obvykle lehce opečená, což zvýrazňuje její šťavnatost, a v kombinaci s orestovanými žampióny a kousky klobásy vytváří nezapomenutelnou chuťovou harmonii. Podává se často s přílohou, jako jsou brambory nebo čerstvý chléb, což dodává celému jídlu na dokonalosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení, smažení, večírky a oslavy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová kotleta s klobásou a žampióny.

Přidat komentář