Moravský vrabec

Moravský vrabec
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Porce: 5

Moravský vrabec je tradiční pokrm, který se běžně podává v restauracích. Ať už je servírován se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít charakteristickou chuť, kterou mu dodává tučnější…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřového plecka
500 g vepřového bůčku
50 g sádla
20 g hladké mouky
2 větší cibule
5 stroužků česneku
kmín
sůl

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli osmažíme na sádle, potom přidáme maso, rozmačkaný česnek, kmín a sůl.

Na rychlo osmažíme ze všech stran, přidáme trochu vody, dáme do trouby a pečeme při 200 °C.

Po upečení masa ho vyjmeme, přidáme mouku do výpeku, krátce osmahneme, poté přilijeme trochu vody a necháme chvíli vařit.

Servírujeme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a jako přílohu přidáváme dušené zelí nebo špenát.

Co jste ještě nevěděli o receptu Moravský vrabec

Moravský vrabec je tradiční pokrm moravské kuchyně, který se skládá z pečeného vepřového masa, obvykle z krkovice nebo plece. Toto jídlo je typické svou šťavnatostí a výbornou chutí, často se podává s knedlíky a zelím. Příprava zahrnuje marinování masa a pečení, což mu dodává nezaměnitelnou vůni. Moravský vrabec je oblíbený při rodinných oslavách a svátcích, kde se s ním tradičně vychutnává dobrá moravská vína.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (165 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, slané, česká, snadný, pečení, masopust

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Moravský vrabec.

Přidat komentář