Moravský vrabec
Moravský vrabec je tradiční pokrm, který se běžně podává v restauracích. Ať už je servírován se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít charakteristickou chuť, kterou mu dodává tučnější…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřového plecka
500 g vepřového bůčku
50 g sádla
20 g hladké mouky
2 větší cibule
5 stroužků česneku
kmín
sůl
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli osmažíme na sádle, potom přidáme maso, rozmačkaný česnek, kmín a sůl.
Na rychlo osmažíme ze všech stran, přidáme trochu vody, dáme do trouby a pečeme při 200 °C.
Po upečení masa ho vyjmeme, přidáme mouku do výpeku, krátce osmahneme, poté přilijeme trochu vody a necháme chvíli vařit.
Servírujeme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a jako přílohu přidáváme dušené zelí nebo špenát.
Co jste ještě nevěděli o receptu Moravský vrabec
Moravský vrabec je tradiční pokrm moravské kuchyně, který se skládá z pečeného vepřového masa, obvykle z krkovice nebo plece. Toto jídlo je typické svou šťavnatostí a výbornou chutí, často se podává s knedlíky a zelím. Příprava zahrnuje marinování masa a pečení, což mu dodává nezaměnitelnou vůni. Moravský vrabec je oblíbený při rodinných oslavách a svátcích, kde se s ním tradičně vychutnává dobrá moravská vína.

Tomáš Rohlena