Vepřová kolena pečená

Kolena několikrát nařízneme až ke kosti, důkladně osolíme a vtíráme do nich rozmačkaný a nasekaný česnek. Poté je položíme do pekáče na jednu nakrájenou...
Ingredience aneb co potřebujete
2 přední vepřová kolena
2 cibule
8 stroužku česneku
1 sklenice (680 g) kysaného zelí
sůl
kmín
Postup vaření podle receptu
Kolena několikrát podélně nařízneme až kosti, důkladně osolíme a promneme s rozdrceným a nasekaným česnekem.
Do pekáče dáme na kousky nakrájenou cibuli, dobře ji posypeme kmínem, přidáme další cibuli navrch, podlijeme hrnkem vody a zakryté vložíme do předehřáté trouby na 200°C.
Pečeme 90 minut, občas podlijeme, poté na 30 minut odkryjeme. Poté vyjmeme kolena, na dno dáme odkapané zelí, kolena vrátíme naruby a pečeme další 30 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová kolena pečená
Vepřová kolena pečená jsou tradičním pokrmem české kuchyně, který si získal srdce mnoha milovníků masa. Toto jídlo se připravuje pomalým pečením, díky čemuž je maso šťavnaté a křehké, zatímco kůžička se krásně zapeče do křupava. Obvykle se servíruje s kyselým zelím a knedlíky, což dokonale doplňuje bohatou chuť masa. Pečená kolena jsou oblíbená nejen na rodinných oslavách, ale i na různých festivalech a trzích, kde představují opravdovou kulinářskou delikatesu.