Vepřová kolena pečená

Vepřová kolena pečená
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kolena několikrát nařízneme až ke kosti, důkladně osolíme a vtíráme do nich rozmačkaný a nasekaný česnek. Poté je položíme do pekáče na jednu nakrájenou...

Ingredience aneb co potřebujete

2 přední vepřová kolena
2 cibule
8 stroužku česneku
1 sklenice (680 g) kysaného zelí
sůl
kmín

Postup vaření podle receptu

Kolena několikrát podélně nařízneme až kosti, důkladně osolíme a promneme s rozdrceným a nasekaným česnekem.

Do pekáče dáme na kousky nakrájenou cibuli, dobře ji posypeme kmínem, přidáme další cibuli navrch, podlijeme hrnkem vody a zakryté vložíme do předehřáté trouby na 200°C.

Pečeme 90 minut, občas podlijeme, poté na 30 minut odkryjeme. Poté vyjmeme kolena, na dno dáme odkapané zelí, kolena vrátíme naruby a pečeme další 30 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová kolena pečená

Vepřová kolena pečená jsou tradičním pokrmem české kuchyně, který si získal srdce mnoha milovníků masa. Toto jídlo se připravuje pomalým pečením, díky čemuž je maso šťavnaté a křehké, zatímco kůžička se krásně zapeče do křupava. Obvykle se servíruje s kyselým zelím a knedlíky, což dokonale doplňuje bohatou chuť masa. Pečená kolena jsou oblíbená nejen na rodinných oslavách, ale i na různých festivalech a trzích, kde představují opravdovou kulinářskou delikatesu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, kysané zelí, podzimní, zimní recepty

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová kolena pečená.

Přidat komentář