Vepřové na zelí a pivu

Vepřové na zelí a pivu
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Na pánvi nebo v pekáči na tuku osmahneme kousek špeku, z bůčku odstraníme kůži a kosti, nakrájíme ho na větší kousky a posypeme moukou. Maso…

Ingredience aneb co potřebujete

pěkný kus vepřového bůčku
500 g kysaného zelí (scezené a propláchnuté)
300 ml piva
1 cibule
špek
hladká mouka
sladká paprika
pepř
sůl
kmín

Postup vaření podle receptu

Na pánvi nebo v pekáči opražíme na kostičky nakrájený špek, z bůčku odstraníme kůži a kosti, maso nakrájíme na větší kusy a posypeme moukou.

Maso opražíme na špeku tak, aby se zatáhlo, poté ho vyjmeme z hrnce a na stejném tuku osmahneme cibuli.

Pak to zalijeme pivem, rozpustíme přípečky a přidáme zelí.

Maso osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a kmínem, přidáme k němu i výpek a dusíme nebo pečeme přibližně 40 minut, dokud není měkké.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové na zelí a pivu

Vepřové na zelí a pivu je tradiční české jídlo, které spojuje chutě vepřového masa a kysaného zelí. Maso se obvykle vaří na pomalém ohni, dokud nezměkne, a následně se podává s jemně dochuceným zelím. Pivo dodává pokrmu jedinečnou vůni a chuť, která se skvěle doplňuje s kyselostí zelí. Toto jídlo je ideální pro chladné dny a obvykle se servíruje s knedlíky, které zachytí šťávu. Vepřové na zelí a pivu je oblíbenou volbou nejen v domácnostech, ale i v restauracích po celé České republice.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, česká, snadný, pečení, kysané zelí, smažení, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové na zelí a pivu.

Přidat komentář