Řízky naruby

Řízky naruby
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 6

Mouka, vejce a strouhanka tvoří tradiční postup pro přípravu oblíbených řízků. Zkoušeli jste to ale obráceně? Vepřové řízky...

Ingredience aneb co potřebujete

6 plátků vepřového masa
sůl
pepř
strouhanka
2 vejce
hladká mouka
olej
2 cibule
vývar

Postup vaření podle receptu

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, poté ve vejci a nakonec v mouce.

Rychle osmahneme na horkém oleji.

Maso dáme do pekáče, navrstvíme na něj kolečka cibule, přelijeme vývarem a upečeme ještě 20 minut v troubě.

Servírujeme s bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Řízky naruby

Řízky naruby jsou vynikající české jídlo, které se vyznačuje svou neobvyklou přípravou. Místo obvyklého obalování masa se maso plní různými ingrediencemi, jako jsou šunky, sýry a bylinky, a poté se obalí v trojobalu a osmaží. Tento způsob přípravy přináší překvapivé chutě a textury, které potěší každého gurmána. Podávejte je s bramborovým salátem nebo s čerstvým chlebem a užijte si skvělý zážitek. Řízky naruby jsou ideální volbou pro rodinné oslavy nebo víkendové obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, snadný, pro začátečníky, pečení, smažení, zimní recepty

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Řízky naruby.

Přidat komentář