Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou

Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, poté přidáme slaninu a necháme ji zkaramelizovat. Pak vložíme plátky masa, které osolíme pouze z vrchu, a restujeme 3 až 4 minuty.
Ingredience aneb co potřebujete
6-8 plátků vepřového masa mírně naklepaných
1 dl oleje slunečnicového
3 střední cibule jemně posekaná
60 g slaniny na kousky pokrájenou
2 špetky papriky mleté ostré
3 snítky bylinky magi
1 smetana 31%
hladká mouka na zahuštění ( 1-2 PL )
1 kostka masoxu
sůl
pepř na dochucení
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme cibuli do sklovita, následně přidáme slaninu a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme plátky masa, které osolíme z vrchu, a restujeme je 3-4 minuty. Pak maso otočíme a opět restujeme 4 minuty.
Přidáme vodu, papriku, bylinky a kostku bujonu a vaříme, dokud není vše měkké.
V smetaně rozmixujeme mouku (dej pozor na hrudky) a vaříme přibližně 10-15 minut. Okořeníme solí a pepřem podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou
Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou jsou chutné a syté jídlo, které potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Tenderní vepřové maso se opéká na křupavé slanině, což mu dodává bohatou chuť. Smetana příjemně zjemňuje celek a vytváří krémovou omáčku, která se skvěle hodí k knedlíkům nebo bramborám. Toto jídlo je ideální pro rodinné obědy či slavnostní večeře, přičemž jeho příprava nezabere příliš času. Osloví jak gurmány, tak i každodenní strávníky.