Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou

Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, poté přidáme slaninu a necháme ji zkaramelizovat. Pak vložíme plátky masa, které osolíme pouze z vrchu, a restujeme 3 až 4 minuty.

Ingredience aneb co potřebujete

6-8 plátků vepřového masa mírně naklepaných
1 dl oleje slunečnicového
3 střední cibule jemně posekaná
60 g slaniny na kousky pokrájenou
2 špetky papriky mleté ostré
3 snítky bylinky magi
1 smetana 31%
hladká mouka na zahuštění ( 1-2 PL )
1 kostka masoxu
sůl
pepř na dochucení

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme cibuli do sklovita, následně přidáme slaninu a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme plátky masa, které osolíme z vrchu, a restujeme je 3-4 minuty. Pak maso otočíme a opět restujeme 4 minuty.

Přidáme vodu, papriku, bylinky a kostku bujonu a vaříme, dokud není vše měkké.

V smetaně rozmixujeme mouku (dej pozor na hrudky) a vaříme přibližně 10-15 minut. Okořeníme solí a pepřem podle chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou

Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou jsou chutné a syté jídlo, které potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Tenderní vepřové maso se opéká na křupavé slanině, což mu dodává bohatou chuť. Smetana příjemně zjemňuje celek a vytváří krémovou omáčku, která se skvěle hodí k knedlíkům nebo bramborám. Toto jídlo je ideální pro rodinné obědy či slavnostní večeře, přičemž jeho příprava nezabere příliš času. Osloví jak gurmány, tak i každodenní strávníky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, náročné, náročný, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou.

Přidat komentář