Vepřové maso se žampiony a rýží

Vepřové maso se žampiony a rýží
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 4

Vepřové maso je skvělé a poměrně cenově dostupné. Pokud máte chuť na něco lahodného, zkuste si připravit plátky vepřového s houbovým…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřového masa (kýta)
120 g cibule
200 g čerstvých žampionů
60 g oleje
celý kmín (nebo drcený)
mletý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a také je nakrájíme na kolečka. Vepřové maso pokrájíme na kostky, podobně jako na guláš.

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme maso a rychle je osmahneme.

Jakmile se maso zatáhne, přidejte sůl, nakrájenou cibuli a ještě chvíli společně restujte.

Maso okořeníme kmínem a pepřem a přidáme trochu vody, aby se na pánvi nespálilo.

Vaříme pod pokličkou a případně přidáváme vodu.

Jakmile je maso téměř měkké, přidáme žampiony, vše promícháme a ještě chvíli dusíme.

Pokud se omáčka zdá být příliš řídká, můžeme ji zahustit malým množstvím hladké mouky rozpuštěné ve vodě a chvíli ji povařit.

Servírujeme s rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové maso se žampiony a rýží

Vepřové maso se žampiony a rýží je chutné a syté jídlo, které ocení každý milovník dobrého jídla. Marinated vepřové maso je opečené do zlatova a pak kombinováno s jemnými žampiony, které přidávají hloubku chuti. Rýže, jako příloha, skvěle absorbuje omáčku a doplňuje celkový zážitek. Toto jídlo je ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli, neboť spojuje jednoduchost přípravy s vynikající chutí. Nezapomeňte přidat čerstvé bylinky pro zvýraznění chuti!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (47 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, houby, oběd, snadné, běžný den, slané, česká, snadný, slovenská, bezlepkové, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové maso se žampiony a rýží.

Přidat komentář