Vepřové maso se žampiony a rýží

Vepřové maso je skvělé a poměrně cenově dostupné. Pokud máte chuť na něco lahodného, zkuste si připravit plátky vepřového s houbovým…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřového masa (kýta)
120 g cibule
200 g čerstvých žampionů
60 g oleje
celý kmín (nebo drcený)
mletý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a také je nakrájíme na kolečka. Vepřové maso pokrájíme na kostky, podobně jako na guláš.
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme maso a rychle je osmahneme.
Jakmile se maso zatáhne, přidejte sůl, nakrájenou cibuli a ještě chvíli společně restujte.
Maso okořeníme kmínem a pepřem a přidáme trochu vody, aby se na pánvi nespálilo.
Vaříme pod pokličkou a případně přidáváme vodu.
Jakmile je maso téměř měkké, přidáme žampiony, vše promícháme a ještě chvíli dusíme.
Pokud se omáčka zdá být příliš řídká, můžeme ji zahustit malým množstvím hladké mouky rozpuštěné ve vodě a chvíli ji povařit.
Servírujeme s rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové maso se žampiony a rýží
Vepřové maso se žampiony a rýží je chutné a syté jídlo, které ocení každý milovník dobrého jídla. Marinated vepřové maso je opečené do zlatova a pak kombinováno s jemnými žampiony, které přidávají hloubku chuti. Rýže, jako příloha, skvěle absorbuje omáčku a doplňuje celkový zážitek. Toto jídlo je ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli, neboť spojuje jednoduchost přípravy s vynikající chutí. Nezapomeňte přidat čerstvé bylinky pro zvýraznění chuti!