Vepřové s jarní nádivkou

Vynikající vepřové závitky plněné jarní směsí z uzeného masa a mangoldu si bezesporu získají srdce všech masových gurmánů. Jsou dokonale…
Ingredience aneb co potřebujete
2 větší plátky vepřové krkovice (nebo kýty, či plece)
100 ml bílého vína
200 ml uzeného vývaru
sůl
mletý pepř
1 kousek másla
olej
Na nádivku
1 rohlík
1 hrst nakrájeného uzeného masa
1 hrst špenátu (nebo mangoldu, kopřiv)
1 vejce
2 lžíce smetany
1 špetka muškátového oříšku
petrželka
pažitka
libeček
sůl
Postup vaření podle receptu
Maso co nejteněji rozklepeme na velký plát, přidáme sůl a pepř.
Rohlík nakrájíme na malé kousky. Na pánvi opečeme uzené maso a kostičky rohlíku, poté je přesuneme do misky, zalijeme smetanou a uzeným vývarem a necháme, aby se chutě spojily.
Na pánev vložíme špenát, přidáme lžíci vody a necháme ho zmenšit objem. Poté smícháme se rohlíky a masem, přidáme vejce, bylinky, osolíme a důkladně promícháme.
Na maso dáme směs, zabalíme ho, obvázáme provázkem nebo upevníme špendlíky.
Na pánvi, kterou můžeme použít v troubě, rozehřejeme olej a rychle opečeme závitky ze všech stran, aby se zatáhly. Nakonec je odkryjeme a dopékáme.
Zalijeme vínem a vývarem, zakryjeme a dáme do rozpálené trouby. Pečeme přibližně 30 minut a během pečení kabenka několikrát přelijeme výpekem.
Následně odhalíme a dopékáme. Na závěr do šťávy přidáme kousek másla pro zjemnění.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové s jarní nádivkou
Vepřové s jarní nádivkou je tradiční české jídlo, které spojuje šťavnaté vepřové maso s chutnou nádivkou plnou jarních bylinek a zeleniny. Tato lahodná kombinace se často připravuje na sváteční stoly, zejména o Velikonocích. Nádivka obvykle obsahuje čerstvý chléb, vajíčka, cibuli a petržel, což jí dodává vynikající chuť. Pečené vepřové s nádivkou se podává s bramborami nebo salátem, což z něj činí skvělý pokrm pro rodinné oslavy nebo speciální příležitosti.