Vepřové s jarní nádivkou

Vepřové s jarní nádivkou
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 4

Vynikající vepřové závitky plněné jarní směsí z uzeného masa a mangoldu si bezesporu získají srdce všech masových gurmánů. Jsou dokonale…

Ingredience aneb co potřebujete

2 větší plátky vepřové krkovice (nebo kýty, či plece)
100 ml bílého vína
200 ml uzeného vývaru
sůl
mletý pepř
1 kousek másla
olej
Na nádivku
1 rohlík
1 hrst nakrájeného uzeného masa
1 hrst špenátu (nebo mangoldu, kopřiv)
1 vejce
2 lžíce smetany
1 špetka muškátového oříšku
petrželka
pažitka
libeček
sůl

Postup vaření podle receptu

Maso co nejteněji rozklepeme na velký plát, přidáme sůl a pepř.

Rohlík nakrájíme na malé kousky. Na pánvi opečeme uzené maso a kostičky rohlíku, poté je přesuneme do misky, zalijeme smetanou a uzeným vývarem a necháme, aby se chutě spojily.

Na pánev vložíme špenát, přidáme lžíci vody a necháme ho zmenšit objem. Poté smícháme se rohlíky a masem, přidáme vejce, bylinky, osolíme a důkladně promícháme.

Na maso dáme směs, zabalíme ho, obvázáme provázkem nebo upevníme špendlíky.

Na pánvi, kterou můžeme použít v troubě, rozehřejeme olej a rychle opečeme závitky ze všech stran, aby se zatáhly. Nakonec je odkryjeme a dopékáme.

Zalijeme vínem a vývarem, zakryjeme a dáme do rozpálené trouby. Pečeme přibližně 30 minut a během pečení kabenka několikrát přelijeme výpekem.

Následně odhalíme a dopékáme. Na závěr do šťávy přidáme kousek másla pro zjemnění.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové s jarní nádivkou

Vepřové s jarní nádivkou je tradiční české jídlo, které spojuje šťavnaté vepřové maso s chutnou nádivkou plnou jarních bylinek a zeleniny. Tato lahodná kombinace se často připravuje na sváteční stoly, zejména o Velikonocích. Nádivka obvykle obsahuje čerstvý chléb, vajíčka, cibuli a petržel, což jí dodává vynikající chuť. Pečené vepřové s nádivkou se podává s bramborami nebo salátem, což z něj činí skvělý pokrm pro rodinné oslavy nebo speciální příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení, bylinky, jarní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové s jarní nádivkou.

Přidat komentář