Vepřová krkovička na kapce medu

Připravíme marinádu: cibuli a česnek nakrájíme na kroužky a dáme je do mísy. Poté přidáme kečup, hořčici, dresink a přibližně špetku kmínu.
Ingredience aneb co potřebujete
2 plátky vepřové krkovičky
3 menší cibule
3 stroužky česneku
3 polévkové lžíce kečupu
1 polévková lžíce hořčice
2 lžíce francouzského dresinku
kmín celý
kari
provensálské koření
sůl
pepř
grilovací koření
olej
med
Brambory
Postup vaření podle receptu
Připravíme marinádu tak, že cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a dáme je do misky. Přidáme kečup, hořčici, dresing, přibližně špetku kmínu, asi kávovou lžičku kari a přibližně polévkovou lžíci provensálských bylinek. Vše dobře promícháme.
Naloženou krkovičku, která byla předtím jemně osolená a opepřená, potřeme marinádou a necháme ji v míse odstát přes noc.
Mezitím oloupeme brambory, umyjeme je a nakrájíme na kostky podle vlastní volby. Poté je dáme na plech, pokapeme olejem a vložíme do trouby na pečení při teplotě přibližně 150°C, dokud nebudou hotové.
Během pečení brambor je podle potřeby posypeme grilovacím kořením a pravidelně je otáčíme.
Na pánvi osmažíme maso z obou stran na oleji spolu s marinádou a přidáme asi 4 kávové lžíce medu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová krkovička na kapce medu
Vepřová krkovička na kapce medu je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s jemnou sladkostí medu. Příprava je jednoduchá - maso se marinje v kombinaci medu, česneku a koření, což mu dodá výjimečnou chuť. Pomalu pečená krkovička se na talíři skvěle doplňuje s křupavou zeleninou nebo bramborovým pyré. Tento recept je ideální pro zvláštní příležitosti nebo rodinné obědy, kdy chcete potěšit své blízké vynikajícím pokrmem, který nezklame. Objevte kouzlo české kuchyně s tímto chutným jídlem!