Krkovice s cibulovou omáčkou

Na oleji osmahneme na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme hřebíček s jalovcem. Poté podlijeme vínem a pomerančovou šťávou.
Ingredience aneb co potřebujete
4 plátky krkovice
sůl
pepř
koření steakové ( jaké máme rádi na minutkové maso)
Na omáčku
500 g červené cibule ( možno i z bílé)
3 dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1 PL medu
1/2 l kostky bujónu nebo silného vývaru
2 hřebíčky
2 jalovce
sůl
pepř
olej
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme ji, opepříme a přidáme hřebíček a jalovec.
Zalijeme to vínem a pomerančovou šťávou, přidáme lžíci medu a necháme to chvíli povařit, aby se to zredukovalo.
Pak přidáme vývar a vaříme na slabém ohni minimálně hodinu, během které necháváme omáčku jen mírně probublávat, aby zhoustla.
Přidáme dochucovadla dle potřeby.
Maso jemně naklepeme, osolíme, ochutíme a osmahneme na pánvi.
Podávala jsem to s bramborovým knedlíkem, ale jakákoliv bramborová varianta bude také určitě skvělá.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krkovice s cibulovou omáčkou
Krkovice s cibulovou omáčkou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka masa. Šťavnaté vepřové krkovičky se pomalu pečou, aby se dosáhlo dokonalé křehkosti. Cibulová omáčka, připravená z karamelizované cibule, vývaru a koření, dodává pokrmu bohatou chuť a jemnou sladkost. Toto jídlo se často podává s knedlíky nebo bramborami, které skvěle sají omáčku. Krkovice s cibulovou omáčkou je ideální volbou pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře.