Krkovice s cibulovou omáčkou

Krkovice s cibulovou omáčkou
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji osmahneme na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme hřebíček s jalovcem. Poté podlijeme vínem a pomerančovou šťávou.

Ingredience aneb co potřebujete

4 plátky krkovice
sůl
pepř
koření steakové ( jaké máme rádi na minutkové maso)

Na omáčku
500 g červené cibule ( možno i z bílé)
3 dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1 PL medu
1/2 l kostky bujónu nebo silného vývaru
2 hřebíčky
2 jalovce
sůl
pepř
olej

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme ji, opepříme a přidáme hřebíček a jalovec.

Zalijeme to vínem a pomerančovou šťávou, přidáme lžíci medu a necháme to chvíli povařit, aby se to zredukovalo.

Pak přidáme vývar a vaříme na slabém ohni minimálně hodinu, během které necháváme omáčku jen mírně probublávat, aby zhoustla.

Přidáme dochucovadla dle potřeby.

Maso jemně naklepeme, osolíme, ochutíme a osmahneme na pánvi.

Podávala jsem to s bramborovým knedlíkem, ale jakákoliv bramborová varianta bude také určitě skvělá.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krkovice s cibulovou omáčkou

Krkovice s cibulovou omáčkou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka masa. Šťavnaté vepřové krkovičky se pomalu pečou, aby se dosáhlo dokonalé křehkosti. Cibulová omáčka, připravená z karamelizované cibule, vývaru a koření, dodává pokrmu bohatou chuť a jemnou sladkost. Toto jídlo se často podává s knedlíky nebo bramborami, které skvěle sají omáčku. Krkovice s cibulovou omáčkou je ideální volbou pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, omáčky, restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, smažení, náročné, náročný, večírky a oslavy, zeleninové omáčky, citrusy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krkovice s cibulovou omáčkou.

Přidat komentář