Trhané vepřové maso na pivu

Trhané vepřové maso na pivu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem podle chuti. Oloupané cibule nakrájíme a osmahneme na sádle do sklovata. Poté přidáme…

Ingredience aneb co potřebujete

cca 1 kg vepřové plece nebo krkovice
2 velké cibule
cca 5 větších stroužků česneků
sůl
pepř mletý
drcený kmín
cca 0,5 l piva na podlití, dle chuti světlé nebo černé 10°
Dále dle chuti
cibule
hořčice plnotučná nebo dijonská...
nakládané okurky
nakládané feferonky nebo kozí rohy...
chleba nebo pečivo

Postup vaření podle receptu

Vepřové maso nakrájíme na kostky, dochutíme solí, pepřem a kmínem podle své chuti.

Oloupané cibule nakrájíme a osmažíme na sádle, dokud nezměknou. Poté přidáme připravené maso, které na cibuli restujeme a občas promícháme, aby se osmažilo. Jakmile se vyvaří šťáva, přidáme nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Můžeme přidat také bylinky podle chuti. Následně vše zalijeme pivem a pomalu dusíme, dokud maso úplně nezměkne, přičemž občas promícháme a podléváme podle potřeby. Maso dusíme tak dlouho, až se při míchání začne rozpadat na vlákna.

Zchladlé maso rozdělíme pomocí vidliček nebo ho rozšťoucháme s výpekem. Jakmile je úplně vychladlé, dochutíme ho podle vlastních preferencí hořčicí, nasekanou cibulí a případně osolíme a opepříme. Můžeme zvolit obyčejnou, červenou nebo jarní cibuli.

Trhané vepřové maso servírujeme s čerstvým chlebem nebo pečivem, můžeme ho ozdobit okurkou nebo feferonkou a pokud chceme, můžeme je přidat k masu podle chuti.

Vepřové maso na trhání lze také udělat v troubě, kde smícháme dochucené maso s cibulí a česnekem, přidáme pivo, zakryjeme a pečeme při teplotě kolem 180 °C, dokud se maso nerozpadne na vlákna.

Co jste ještě nevěděli o receptu Trhané vepřové maso na pivu

Trhané vepřové maso na pivu je delikátní a aromatický pokrm, který potěší milovníky masa. Maso je pomalu vařeno v pivu, což mu dodává jedinečnou chuť a zjemňuje vlákna. Tento způsob přípravy zajišťuje, že je maso šťavnaté a snadno se trhá na kousky. Ideálně se podává s čerstvým chlebem nebo jako náplň do tortil. Trhané vepřové maso na pivu je skvělou volbou pro rodinné oslavy či grilování s přáteli, kde každý ocení jeho bohatou chuť a aroma.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Trhané vepřové maso na pivu.

Přidat komentář