Vepřové výpečky

Vepřové výpečky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Porce: 6

Výpečky jsou jedním z nejtradičnějších jídel, které najdete v českých hospodách a jídelnách. Toto jídlo se skvěle hodí k houskovým nebo bramborovým knedlíkům a kyselému zelí.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g vepřového bůčku
400 g vepřové pečeně
sůl
2-3 cibule
150 g mražených dušených hub
sladká paprika
grilovací koření
3 stroužky česneku

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme ho, a přidáme grilovací koření a sladkou papriku.

Cibuli česneku oloupeme, prolisujeme a rukama ji vtíráme do masa. Poté necháme asi 10 minut odpočívat.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky.

Na dno zapékací mísy nejprve vložíme cibuli a následně přidáme houby. Na tuto připravenou vrstvu pak položíme maso.

Přidáme trochu vody a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, kde pečeme asi 90 minut. Následně je vyjmeme, promícháme a bez pokličky pečeme při teplotě 180-190 °C, dokud nezískají zlatavou barvu. Čas a teplota jsou orientační, přizpůsobíme je našim zkušenostem s troubou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové výpečky

Vepřové výpečky jsou oblíbeným tradičním pokrmem české kuchyně. Skládají se z kousků vepřového masa, které jsou pečené do křupava, často s použitím cibule a koření. Výpečky se obvykle podávají s knedlíky a zelím, což je kombinace, která dokonale doplňuje chutě masa. Tento pokrm je ideální na sváteční stůl i běžný oběd a má své místo v srdcích mnoha českých domácností. Křupavé kousky masa s delikátní omáčkou vytvářejí nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (49 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, houby, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pečení, z jednoho pekáčku, masopust

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové výpečky.

Přidat komentář