Nálev na okurky

K létu paří zavařování. Zavařuje se ovoce, zelenina aj.
Ingredience aneb co potřebujete
10 ks bobkový list
3,5 l voda
500 g cukr krystal
160 g sůl
10 ks nové koření-kuličky
nálev 1,5 l ocet
50 kuliček sacharin
5 ks hřebíček
20 ks černý pepř cel - kuličky
Postup vaření podle receptu
Dnes si uděláme nálev na okurky. Na zahradě si natrháme okurky, očistíme a důkladně omyjeme.
Připravíme si kousky mrkve, cibule , kopru, koření aj. Po naplnění sklenic okurkami,(sklenice a víčka důkladně umyjeme) nandáme kousky zeleniny a koření viz. výše. Zalijeme nálevem, který si nyní připravíme.
Do velkého hrnce dáme vařit vodu.(viz. ingredience) Přidáme tam cukr, sacharin a koření. Osolíme a přidáme ocet. Průběžně mícháme. Vaříme asi dvacet minut.
Potom sklenice zalijeme hotovým nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme. Nálev je velice chutný.
Co jste ještě nevěděli o receptu Nálev na okurky
Nálev na okurky je klíčovým prvkem při zavařování okurek na zimu. Tradičně se skládá z vody, octa, cukru a soli, což vytváří charakteristickou kyselou chuť, kterou okurky nasají. Kromě základních surovin je běžné přidávat hořčičné semínko, kopr, bobkový list a česnek pro extra aroma a chuť. Někteří lidé také přidávají černý pepř nebo pálivé papričky pro pikantnější variantu. Nálev se krátce převaří a pak se nalije na okurky v zavařovací sklenici, které se těsně uzavřou a sterilizují. Správný nálev je tedy základ pro křupavé a chutné nakládané okurky.