Bramboračka

Bramboračka to je polévka, která zahřeje.
Ingredience aneb co potřebujete
2 polévková lžíce olej
1 kávová lžička česnek - granulovaný
petrželka
sůl
1 ks menší kuchyňská cibule
2 kávová lžička majoránka
1 ks petržel
2 ks mrkev
3 ks brambory
1 ks celer
2 polévková lžíce houby (můžete čerstvé nebo sušené)
2 polévková lžíce mouka - hladká
Postup vaření podle receptu
Nejprve si dáme namočit houby.
Připravíme si zeleninu, omyjeme a zbavíme slupek. Na prkénku rozkrájíme na malé kousky.
Vezmeme mixér a oloupanou cibuli rozmixujeme.
Uděláme si základ do polévky.
Do hrnce si nasypeme cibuli a přikápneme trochu oleje. Osmahneme. Nandáme dvě lžíce mouky.
Potom dolijeme do hrnce vodu (1,5 l). Metličkou mícháme. Scedíme houby a vhodíme do hrnce. Nandáme rozkrájené brambory, česnek a majoránku.
Vysypeme zeleninu a vaříme. Já občas přidám ještě libeček a kostku bujónu. Znovu vaříme. Ochutnáme a osolíme.
Umyjeme si petrželku a přidáme do polévky. A je hotovo.
Cítíte tu vůni? Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramboračka
Bramboračka je tradiční česká polévka, která se připravuje hlavně z brambor, kořenové zeleniny a hub. Její základem je vývar z kostí nebo zeleninový vývar, do kterého se přidává majoránka a česnek pro zvýraznění chuti. Tato hustá a výživná polévka je oblíbená především v chladnějších měsících, kdy dodává potřebnou energii a zahřeje. Každá rodina mívá vlastní recept, v němž se může lišit poměr surovin nebo specifické koření. Bramboračka je oblíbená pro svou jednoduchost a bohatou chuť.