Bramboračka

Bramboračka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Bramboračka to je polévka, která zahřeje.

Ingredience aneb co potřebujete

2 polévková lžíce olej
1 kávová lžička česnek - granulovaný
petrželka
sůl
1 ks menší kuchyňská cibule
2 kávová lžička majoránka
1 ks petržel
2 ks mrkev
3 ks brambory
1 ks celer
2 polévková lžíce houby (můžete čerstvé nebo sušené)
2 polévková lžíce mouka - hladká

Postup vaření podle receptu

Nejprve si dáme namočit houby.

Připravíme si zeleninu, omyjeme a zbavíme slupek. Na prkénku rozkrájíme na malé kousky.

Vezmeme mixér a oloupanou cibuli rozmixujeme.

Uděláme si základ do polévky.

Do hrnce si nasypeme cibuli a přikápneme trochu oleje. Osmahneme. Nandáme dvě lžíce mouky.

Potom dolijeme do hrnce vodu (1,5 l). Metličkou mícháme. Scedíme houby a vhodíme do hrnce. Nandáme rozkrájené brambory, česnek a majoránku.

Vysypeme zeleninu a vaříme. Já občas přidám ještě libeček a kostku bujónu. Znovu vaříme. Ochutnáme a osolíme.

Umyjeme si petrželku a přidáme do polévky. A je hotovo.

Cítíte tu vůni? Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramboračka

Bramboračka je tradiční česká polévka, která se připravuje hlavně z brambor, kořenové zeleniny a hub. Její základem je vývar z kostí nebo zeleninový vývar, do kterého se přidává majoránka a česnek pro zvýraznění chuti. Tato hustá a výživná polévka je oblíbená především v chladnějších měsících, kdy dodává potřebnou energii a zahřeje. Každá rodina mívá vlastní recept, v němž se může lišit poměr surovin nebo specifické koření. Bramboračka je oblíbená pro svou jednoduchost a bohatou chuť.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Polévky, Bramborová polévka
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramboračka.

Přidat komentář