Voňavý domácí chléb

Voňavý domácí chléb
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Domácí chléb jednoduchý na přípravu.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml vlažná voda
1 lžička kmín
1 kg hladká mouka
sůl
1 kostka droždí
1 kostka cukr

Postup vaření podle receptu

Nejprve si připravíme kvásek a to z droždí, cukru a trochy teplé vody. Do  kvásku přimícháme kmín, sůl a zbylou vodu, kterou přidáváme podle toho jakou má mouka vlhkost. Zpracované těsto necháváme vykynout.

Voňavý domácí chlebík, který nedá moc práce.

Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek.

Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto, z něj vytvoříme bochník a necháme jej vykynout, nejlépe v nějaké moukou zaprášené ošatce.

Posypeme plech hladkou moukou a tu přebytečnou  z plechu odstraníme. Chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve asi 15minut na 200 °C , pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 45minut.

Chléb po vyjmutí z trouby můžeme ještě lehce potřít vodou, kvůli barvě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Voňavý domácí chléb

Voňavý domácí chléb je jedním z nejpříjemnějších zážitků, které si můžete dopřát. Jeho kůrka je zlatohnědá a křupavá, zatímco vnitřek je měkký a nadýchaný. Pečení chleba doma přináší nejen skvělou chuť, ale i nezaměnitelnou vůni, která naplní celý byt. Přidáním bylinek nebo semínek můžete vytvořit variace, které potěší vaše chuťové pohárky. Tento tradiční pokrm je skvělým doplňkem k jakémukoliv jídlu a s láskou připravený chléb určitě okouzlí každého strávníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Voňavý domácí chléb.

Přidat komentář