Voňavý domácí chléb

Domácí chléb jednoduchý na přípravu.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml vlažná voda
1 lžička kmín
1 kg hladká mouka
sůl
1 kostka droždí
1 kostka cukr
Postup vaření podle receptu
Nejprve si připravíme kvásek a to z droždí, cukru a trochy teplé vody. Do kvásku přimícháme kmín, sůl a zbylou vodu, kterou přidáváme podle toho jakou má mouka vlhkost. Zpracované těsto necháváme vykynout.
Voňavý domácí chlebík, který nedá moc práce.
Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek.
Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto, z něj vytvoříme bochník a necháme jej vykynout, nejlépe v nějaké moukou zaprášené ošatce.
Posypeme plech hladkou moukou a tu přebytečnou z plechu odstraníme. Chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve asi 15minut na 200 °C , pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 45minut.
Chléb po vyjmutí z trouby můžeme ještě lehce potřít vodou, kvůli barvě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Voňavý domácí chléb
Voňavý domácí chléb je jedním z nejpříjemnějších zážitků, které si můžete dopřát. Jeho kůrka je zlatohnědá a křupavá, zatímco vnitřek je měkký a nadýchaný. Pečení chleba doma přináší nejen skvělou chuť, ale i nezaměnitelnou vůni, která naplní celý byt. Přidáním bylinek nebo semínek můžete vytvořit variace, které potěší vaše chuťové pohárky. Tento tradiční pokrm je skvělým doplňkem k jakémukoliv jídlu a s láskou připravený chléb určitě okouzlí každého strávníka.