Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vezmeme si rohlíky, nakrájíme na kostičky a necháme usušit. Usušené je namočíme v mléce. Rozklepneme si vejce, oddělíme si bílky od žloutků, ke kterým přidáme mléko, mouku, jemně muškátového květu a osolíme. Z tohoto vyšleháme těstíčko. Z bílků si vyšleháme sníh.

Ingredience aneb co potřebujete

5 ks vejce
špetka muškátový květ
500 ml mléko
300 g hrubá mouka
800 g rohlíky nebo housky z bílého pečiva
30 g petrželová nať
špetka soli

Postup vaření podle receptu

K namočeným kostičkám pečiva přidáme nasekanou čerstvou petrželku a vyšlehané těstíčko. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto zabalíme do folie a vytvarujeme do knedlíků. Poté folii na několika místech propíchneme. Vkládáme do vroucí vody na dobu cca. 20minut.

Po vyjmutí vybalíme, můžeme ihned krájet a podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík je tradiční český pokrm, který se vyznačuje svou jemnou a nadýchanou texturou. Obvykle se připravuje z bramborového těsta s přídavkem houskových kousků, vajec a soli. Na rozdíl od jiných knedlíků se Karlovarský knedlík vaří, což mu dodává specifickou chuť. Často se podává jako příloha k masovým pokrmům, zejména k svíčkové nebo pečeným masům. Tento knedlík patří k oblíbeným pokrmům české kuchyně a je známý svou vynikající kombinací chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karlovarský knedlík.

Přidat komentář