Karlovarský knedlík

Vezmeme si rohlíky, nakrájíme na kostičky a necháme usušit. Usušené je namočíme v mléce. Rozklepneme si vejce, oddělíme si bílky od žloutků, ke kterým přidáme mléko, mouku, jemně muškátového květu a osolíme. Z tohoto vyšleháme těstíčko. Z bílků si vyšleháme sníh.
Ingredience aneb co potřebujete
5 ks vejce
špetka muškátový květ
500 ml mléko
300 g hrubá mouka
800 g rohlíky nebo housky z bílého pečiva
30 g petrželová nať
špetka soli
Postup vaření podle receptu
K namočeným kostičkám pečiva přidáme nasekanou čerstvou petrželku a vyšlehané těstíčko. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto zabalíme do folie a vytvarujeme do knedlíků. Poté folii na několika místech propíchneme. Vkládáme do vroucí vody na dobu cca. 20minut.
Po vyjmutí vybalíme, můžeme ihned krájet a podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je tradiční český pokrm, který se vyznačuje svou jemnou a nadýchanou texturou. Obvykle se připravuje z bramborového těsta s přídavkem houskových kousků, vajec a soli. Na rozdíl od jiných knedlíků se Karlovarský knedlík vaří, což mu dodává specifickou chuť. Často se podává jako příloha k masovým pokrmům, zejména k svíčkové nebo pečeným masům. Tento knedlík patří k oblíbeným pokrmům české kuchyně a je známý svou vynikající kombinací chutí.