Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z vejcí si po rozklepnutí oddělíme žloutky a bílky. Na malé kostičky si nakrájíme rohlíky. Z bílků si vyšleháme sníh.

Ingredience aneb co potřebujete

1 hrnek mléko
1 hrnek hrubá mouka
2 ks vejce
2 ks rohlík
1 lžička sůl
podle potřeby olej na vymazání

Postup vaření podle receptu

Připravíme si mísu, do ní nasypeme hrnek mouky, k tomu přilijeme hrnek mléka, přidáme žloutky a sůl. Pořádně promícháme, přidáme nakrájené rohlíky. Do takto připraveného těsta přimícháváme vyšlehaný sníh.

Připravíme si 4hrnky, které vytřeme olejem a plníme do 3/4. Vkládáme do hrnce s vodou, tak aby hrnky byly potopeny ani ne do poloviny. Hrnec přikryjeme a 30-35minut vaříme. Hrnky vyndáme a necháme chvíli schladnout, vyklopíme a mžeme krájet.

Knedlíky jsou výborné jako příloha k jakékoli omáčce.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky jsou oblíbeným tradičním pokrmem české kuchyně. Tento jednoduchý recept umožňuje rychlou přípravu nadýchaných knedlíků, které se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, masu nebo i ke guláši. Příprava hrnkových knedlíků spočívá v míchání ingrediencí jako je mouka, droždí, mléko a vejce, které se poté vaří ve vodě. Díky své variabilitě mohou být ochuceny bylinkami nebo podávány s různými omáčkami, což je činí oblíbenou volbou na českých stolech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hrnkové knedlíky.

Přidat komentář