Hrnkové knedlíky

Z vejcí si po rozklepnutí oddělíme žloutky a bílky. Na malé kostičky si nakrájíme rohlíky. Z bílků si vyšleháme sníh.
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek mléko
1 hrnek hrubá mouka
2 ks vejce
2 ks rohlík
1 lžička sůl
podle potřeby olej na vymazání
Postup vaření podle receptu
Připravíme si mísu, do ní nasypeme hrnek mouky, k tomu přilijeme hrnek mléka, přidáme žloutky a sůl. Pořádně promícháme, přidáme nakrájené rohlíky. Do takto připraveného těsta přimícháváme vyšlehaný sníh.
Připravíme si 4hrnky, které vytřeme olejem a plníme do 3/4. Vkládáme do hrnce s vodou, tak aby hrnky byly potopeny ani ne do poloviny. Hrnec přikryjeme a 30-35minut vaříme. Hrnky vyndáme a necháme chvíli schladnout, vyklopíme a mžeme krájet.
Knedlíky jsou výborné jako příloha k jakékoli omáčce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky jsou oblíbeným tradičním pokrmem české kuchyně. Tento jednoduchý recept umožňuje rychlou přípravu nadýchaných knedlíků, které se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, masu nebo i ke guláši. Příprava hrnkových knedlíků spočívá v míchání ingrediencí jako je mouka, droždí, mléko a vejce, které se poté vaří ve vodě. Díky své variabilitě mohou být ochuceny bylinkami nebo podávány s různými omáčkami, což je činí oblíbenou volbou na českých stolech.