Česneková pomazánka

Na silvestra, na oslavu nebo jen tak pro zpestření jídelníčku. Tam všude se hodí česneková pomazánka. Koupíme si bagetu, veku aj. pečivo.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks sýr - tavený
5 stroužků kvalitní česnek
petrželka
1 polévková lžíce hořčice
1 špetka sůl
100 g máslo
100 g sýr - tvrdý
2 balíčky majonéza
1 ks neochucené pomazánkové máslo
Postup vaření podle receptu
Nakrájíme nebo nastrouháme tvrdý sýr a necháme ho v malé mističce na stole.
Na prkénku si rozkrájíme petrželku a vysypeme do připravené velké mísy.
Kvalitní česnek si rozebereme a prolisujeme také do mísy. Nandáme pomazánkové máslo. Vhodíme kus pravého másla. Dáme lžíci hořčice. Nezapomeňte na majonézu. Osolte. Rozmixujte. Přimíchejte tvrdý sýr.
Všechny suroviny důkladně promíchejte a namažte na oblíbené pečivo. Ozdobte bylinkami nebo kapii.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česneková pomazánka
Česneková pomazánka je lahodné a jednoduché jídlo, které oplývá výraznou chutí a vůní česneku. Základem pomazánky je jemně nasekaný nebo utřený česnek, který se mísí s tvarohovým či smetanovým sýrem. Někdy se přidává i majonéza nebo jogurt pro krémovější konzistenci. Důležitou součástí bývá i dochucení solí, pepřem a bylinkami, například pažitkou či petrželkou. Česneková pomazánka se podává na čerstvém pečivu, často sypaná kousky ořechů nebo posypaná strouhaným sýrem. Tato pomazánka je ideální pro milovníky pikantních a aromatických jídel.