Játrové knedlíčky

Toto jsou klasické játrové knedlíčky, používané v naší oblíbené polévce.
Ingredience aneb co potřebujete
pepř mletý
1 ks vejce
100 g strouhanka
sůl
100 g játra vepřová
30 g máslo
česnek
Postup vaření podle receptu
Rozpustíme si máslo a to si utřeme dohromady se solí a vejcem. K tomu pak přidáme namixovaná játra, co nejjemnější strouhanku, česnek a pepř. Smícháme dohromady s ještě troškou najemno nasekané pažitky a petrželky. Vytvarujeme si malé knedlíčky.
Játrové knedlíčky se vaří přímo v polévce po dobu přibližně 10minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou tradiční českou specialitou, které si získávají oblibu díky své výrazné chuti a jednoduché přípravě. Tyto malé knedlíčky se vyrábějí z jemně sekaných jater, většinou kuřecích nebo hovězích, smíchaných s cibulí, strouhankou a kořením. Podávají se často jako příloha k polévkám nebo omáčkám a dodávají pokrmům bohatou a aromatickou chuť. Jsou oblíbené nejen na svátečním stole, ale i jako pohoštění na rodinných setkáních. Játrové knedlíčky představují dokonalou kombinaci tradice a chuti.