Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Toto jsou klasické játrové knedlíčky, používané v naší oblíbené polévce.

Ingredience aneb co potřebujete

pepř mletý
1 ks vejce
100 g strouhanka
sůl
100 g játra vepřová
30 g máslo
česnek

Postup vaření podle receptu

Rozpustíme si máslo a to si utřeme dohromady se solí a vejcem. K tomu pak přidáme namixovaná játra, co nejjemnější strouhanku, česnek a pepř. Smícháme dohromady s ještě troškou najemno nasekané pažitky a petrželky. Vytvarujeme si malé knedlíčky.

Játrové knedlíčky se vaří přímo v polévce po dobu přibližně 10minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky jsou tradiční českou specialitou, které si získávají oblibu díky své výrazné chuti a jednoduché přípravě. Tyto malé knedlíčky se vyrábějí z jemně sekaných jater, většinou kuřecích nebo hovězích, smíchaných s cibulí, strouhankou a kořením. Podávají se často jako příloha k polévkám nebo omáčkám a dodávají pokrmům bohatou a aromatickou chuť. Jsou oblíbené nejen na svátečním stole, ale i jako pohoštění na rodinných setkáních. Játrové knedlíčky představují dokonalou kombinaci tradice a chuti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Mleté maso, Polévky
Štítky: česká kuchyně, příloha

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Játrové knedlíčky.

Přidat komentář