Česneková polévka

Česneková polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Velmi oblíbená polévka, výborná na kocovinu.

Ingredience aneb co potřebujete

1/4 lžičky majoránka
30 dkg brambory
2 plátky chléb
1 kostka slepičí bujón
1,3 l voda
1 ks vejce
1 lžíce sádlo
5 stroužků česnek
1/2 lžičky drcený kmín
podle chuti mletý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Vezmeme chleba, nakrájíme ho na kostičky a opečeme je nejlépe na sádle.

Na kostičky nakrájíme oloupané brambory, dáme do vody a přidáme sádlo, bujon, kmín, majoránku, sůl a pepř. Vaříme a když jsou brambory měkké, rozmícháme do polévky vejce a krátce povaříme. Jako poslední dáváme do polévky česnek a dokořeníme podle chuti.

Polévku jíme nejlépe s opečeným chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Česneková polévka

Česneková polévka je vynikající a aromatní pokrm, který se často podává jako předkrm. Hlavními ingrediencemi jsou česnek, brambory, zeleninový vývar a bylinky, což vytváří lahodnou a sytou chuť. Polévka je oblíbená nejen pro svou výživnou hodnotu, ale i pro její schopnost posílit imunitu, zvláště v chladných měsících. Může být servírována se stříhaným chlebem nebo krutony, což zvýrazňuje její texturu. Česneková polévka je ideální volbou pro milovníky silných chutí a tradiční české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Česneková polévka.

Přidat komentář