Česneková polévka

Velmi oblíbená polévka, výborná na kocovinu.
Ingredience aneb co potřebujete
1/4 lžičky majoránka
30 dkg brambory
2 plátky chléb
1 kostka slepičí bujón
1,3 l voda
1 ks vejce
1 lžíce sádlo
5 stroužků česnek
1/2 lžičky drcený kmín
podle chuti mletý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Vezmeme chleba, nakrájíme ho na kostičky a opečeme je nejlépe na sádle.
Na kostičky nakrájíme oloupané brambory, dáme do vody a přidáme sádlo, bujon, kmín, majoránku, sůl a pepř. Vaříme a když jsou brambory měkké, rozmícháme do polévky vejce a krátce povaříme. Jako poslední dáváme do polévky česnek a dokořeníme podle chuti.
Polévku jíme nejlépe s opečeným chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česneková polévka
Česneková polévka je vynikající a aromatní pokrm, který se často podává jako předkrm. Hlavními ingrediencemi jsou česnek, brambory, zeleninový vývar a bylinky, což vytváří lahodnou a sytou chuť. Polévka je oblíbená nejen pro svou výživnou hodnotu, ale i pro její schopnost posílit imunitu, zvláště v chladných měsících. Může být servírována se stříhaným chlebem nebo krutony, což zvýrazňuje její texturu. Česneková polévka je ideální volbou pro milovníky silných chutí a tradiční české kuchyně.