Rajská omáčka

Recept na snadnou rajskou omáčku s masovými kuličkami.
Ingredience aneb co potřebujete
3 - 5 lžic strouhanka
750 g mleté vepřové maso
2 ks vejce
3 kuličky nové koření
podle chuti cukr krupice
podle potřeby voda
1 lžička mletá skořice
2 konzervy rajčatový protlak
2 ks cibule
podle potřeby hladká mouka
2 ks bobkový list
podle chuti mletý pepř
podle chuti sůl
Postup vaření podle receptu
Nejprve si připravíme masové kuličky. Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku a obě vejce.
Pořádně promícháme a rukama vytvoříme malé kuličky.
Oloupeme a najemno nakrájíme cibule a dozlatova orestujeme. Přidáme rajčatové protlaky a trochu vody.
Promícháme a vložíme kuličky. Přidáme trochu vody a promícháme, aby se kuličky nepřichytily ke dnu.
Vložíme nové koření a bobkový list a 15 minut povaříme. Kuličky vyjmeme, zředíme ještě trochou vody, povaříme. Rzkvedláme trochu mouky ve studené vodě a směsí zahustíme omáčku. Dochutíme lžičkou mleté skořice, cukrem a solí. Omáčku propasírujeme přes síto. Do omáčky vrátíme kuličky, prohřejeme a můžeme podávat.
Servírujeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská omáčka
Rajská omáčka je tradiční český pokrm, který si získal srdce mnoha lidí. Tato omáčka je založena na rajčatech, cibuli a koření, což vytváří její charakteristickou chuť. Často se podává s masem, jako je hovězí nebo kuřecí, a přílohou, obvykle s rýží nebo knedlíky. Rajská omáčka je oblíbená nejen pro svou nasládlou a jemně kyselou chuť, ale také pro svou jednoduchou přípravu. Je ideální pro rodinné obědy a oslavy.