Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky, oblíbená příloha podávaná s masem nebo se zeleninou. (zelí, špenát)
Ingredience aneb co potřebujete
2 hrnky hrubá mouka
sůl
4 hrnky brambory
1 ks vajíčko
Postup vaření podle receptu
Můžeme je také udělat plněné.
Nejdříve si oškrabeme brambory a dáme vařit do osolené vody.
Po uvaření je ještě teplé na struhadle nastrouháme.
Přidáme mouku, vajíčko a osolíme. Těsto důkladně zpracujeme. Vytvarujeme 4 šišky.
Do osolené, vroucí vody vložíme šišky a vaříme zhruba 20 - 25 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jsou tradiční český pokrm, který se těší veliké oblibě. Hlavními ingrediencemi jsou vařené a nastrouhané brambory, mouka a vajíčka. Směs se tvaruje do podlouhlých nebo kulatých knedlíků a vaří se ve vroucí vodě. Bramborové knedlíky se často podávají jako příloha k masitým pokrmům, například k pečené kachně nebo vepřové pečeni se zelím. Pokud se připraví bezlepkovou moukou, mohou si je vychutnat i lidé s celiakií. Jsou chutné a syté, což z nich činí ideální jídlo pro chladné dny.