Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Bramborové knedlíky, oblíbená příloha podávaná s masem nebo se zeleninou. (zelí, špenát)

Ingredience aneb co potřebujete

2 hrnky hrubá mouka
sůl
4 hrnky brambory
1 ks vajíčko

Postup vaření podle receptu

Můžeme je také udělat plněné.

Nejdříve si oškrabeme brambory a dáme vařit do osolené vody.

Po uvaření je ještě teplé na struhadle nastrouháme.

Přidáme mouku, vajíčko a osolíme. Těsto důkladně zpracujeme. Vytvarujeme 4 šišky.

Do osolené, vroucí vody vložíme šišky a vaříme zhruba 20 - 25 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou tradiční český pokrm, který se těší veliké oblibě. Hlavními ingrediencemi jsou vařené a nastrouhané brambory, mouka a vajíčka. Směs se tvaruje do podlouhlých nebo kulatých knedlíků a vaří se ve vroucí vodě. Bramborové knedlíky se často podávají jako příloha k masitým pokrmům, například k pečené kachně nebo vepřové pečeni se zelím. Pokud se připraví bezlepkovou moukou, mohou si je vychutnat i lidé s celiakií. Jsou chutné a syté, což z nich činí ideální jídlo pro chladné dny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové knedlíky.

Přidat komentář