Škvarkové placky

Škvarkové placky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Připravíme si kvásek z lžíce hladké mouky, droždí, cukru a třetiny vlažného mléka. Smícháme a dáváme vzejít někam do tepla.

Ingredience aneb co potřebujete

na ozdobu kmín
hrubozrná sůl
na potření žloutek
těsto 1/2 kostky droždí
1/2 lžičky cukr krupice
1 ks vejce
150 g škvarky
150 ml mléko
sůl
250 g hladká mouka

Postup vaření podle receptu

Prosijeme mouku, osolíme, vejce, mleté škvarky a zbytek mléka. Smícháme dohromady s vzešlým kváskem a vyhněteme těsto. Takto dáváme vykynout.

Na vále pak tvarujeme placky. Ty pokládáme na vymazaný plech a potíráme rozšlehaným žloutkem. Sypeme solí, kmínem dáváme ještě na 15minut dovykynout.

Vkládáme do trouby na 180°C a přibližně 15minut pečeme, do růžova.

Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.

Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarkové placky

Škvarkové placky jsou lahodným pokrmem české kuchyně, který potěší milovníky tradičním chutím. Tyto placky se připravují z kynutého těsta obohaceného o škvarky, což jim dodává specifickou chuť a křupavost. Obvykle se podávají teplé, posypané solí, a skvěle se hodí jako příloha k polévkám nebo jen tak na svačinu. V mnoha rodinách jsou škvarkové placky oblíbeným pochutnáním během svátků a rodinných oslav, čímž pokračují v tradici českého kulinářství.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm, Pečivo
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Škvarkové placky.

Přidat komentář