Škvarkové placky

Připravíme si kvásek z lžíce hladké mouky, droždí, cukru a třetiny vlažného mléka. Smícháme a dáváme vzejít někam do tepla.
Ingredience aneb co potřebujete
na ozdobu kmín
hrubozrná sůl
na potření žloutek
těsto 1/2 kostky droždí
1/2 lžičky cukr krupice
1 ks vejce
150 g škvarky
150 ml mléko
sůl
250 g hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Prosijeme mouku, osolíme, vejce, mleté škvarky a zbytek mléka. Smícháme dohromady s vzešlým kváskem a vyhněteme těsto. Takto dáváme vykynout.
Na vále pak tvarujeme placky. Ty pokládáme na vymazaný plech a potíráme rozšlehaným žloutkem. Sypeme solí, kmínem dáváme ještě na 15minut dovykynout.
Vkládáme do trouby na 180°C a přibližně 15minut pečeme, do růžova.
Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou lahodným pokrmem české kuchyně, který potěší milovníky tradičním chutím. Tyto placky se připravují z kynutého těsta obohaceného o škvarky, což jim dodává specifickou chuť a křupavost. Obvykle se podávají teplé, posypané solí, a skvěle se hodí jako příloha k polévkám nebo jen tak na svačinu. V mnoha rodinách jsou škvarkové placky oblíbeným pochutnáním během svátků a rodinných oslav, čímž pokračují v tradici českého kulinářství.