Pochoutkový salát

Pochoutkový salát
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do hrnce s olejem přidáme cukr, hořčici, kečup, ocet a worcester. Množství těchto ingrediencí je na nás, přidáváme podle chuti. Po smíchání přivedeme k varu, sundáme a po chvilce zopakujeme. Pravidelně mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté sundaváme z plotny a necháváme vychladnout.

Ingredience aneb co potřebujete

0,5 kg kabanos
20 dkg majonéza
1 ks cibule
podle chuti hořčice
ocet
olej
kečup
cukr
worcestrová omáčka

Postup vaření podle receptu

Kabanos nakrájíme na co nejtenčí nudličky a s ním nadrobno i cibuli.

Když je směs vychladlá, smícháme s ní kabanos, cibuli a nakonec i majonézu. Salát nepepřete ani nesolte.

Takto můžete podávat nejlépe s čerstvými rohlíky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pochoutkový salát

Pochoutkový salát je oblíbenou klasikou české kuchyně. Vyznačuje se svou krémovou konzistencí a jemnou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou šunka, sterilované okurky, hrášek a vejce, to vše spojené s majonézou. Salát je často dochucen hořčicí, solí a pepřem. Podává se jako příloha k pečivu nebo jako samostatné lehké jídlo. Ideální je například na večeři či jako pohoštění na oslavách. Díky svému jednoduchému složení se snadno a rychle připravuje, což z něj činí oblíbený pokrm pro různé příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm, Salát
Štítky: česká kuchyně, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pochoutkový salát.

Přidat komentář