Pochoutkový salát

Do hrnce s olejem přidáme cukr, hořčici, kečup, ocet a worcester. Množství těchto ingrediencí je na nás, přidáváme podle chuti. Po smíchání přivedeme k varu, sundáme a po chvilce zopakujeme. Pravidelně mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté sundaváme z plotny a necháváme vychladnout.
Ingredience aneb co potřebujete
0,5 kg kabanos
20 dkg majonéza
1 ks cibule
podle chuti hořčice
ocet
olej
kečup
cukr
worcestrová omáčka
Postup vaření podle receptu
Kabanos nakrájíme na co nejtenčí nudličky a s ním nadrobno i cibuli.
Když je směs vychladlá, smícháme s ní kabanos, cibuli a nakonec i majonézu. Salát nepepřete ani nesolte.
Takto můžete podávat nejlépe s čerstvými rohlíky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pochoutkový salát
Pochoutkový salát je oblíbenou klasikou české kuchyně. Vyznačuje se svou krémovou konzistencí a jemnou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou šunka, sterilované okurky, hrášek a vejce, to vše spojené s majonézou. Salát je často dochucen hořčicí, solí a pepřem. Podává se jako příloha k pečivu nebo jako samostatné lehké jídlo. Ideální je například na večeři či jako pohoštění na oslavách. Díky svému jednoduchému složení se snadno a rychle připravuje, což z něj činí oblíbený pokrm pro různé příležitosti.