Vaječný likér

Vaječný likér
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tento lahodný likér je tradičním pitím k vánočnímu období.

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 l mléko
1/2 l rum nebo jiný alkohol
5 ks žloutek
1/2 ks vanilka
1/4 kg cukr

Postup vaření podle receptu

V hrnci zahřejeme mléko a postupně vmícháváme vaječné žloutky, cukr a vanilku. Stále mícháme, tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme, necháme vychladnout. Do toho pak opatrně vmícháme rum.

Takto připravený likér ještě jednou dobře promícháme  a plníme do láhví.

Než začneme vaječný likér požívat, musíme jej nechat několik dnů odstát.

Likér můžeme buď pít samotný či ho přidat např. do zmrzlinových pohárů(bez přidání alkoholu lze udělat i pro děti).

Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječný likér

Vaječný likér, známý také jako vaječný koňak, je oblíbený alkoholický nápoj, který se vyrábí ze smetany, vaječných žloutků, cukru a alkoholu, obvykle brandy nebo rumu. Jeho krémová konzistence a sladká chuť ho činí ideálním pro zimní období a sváteční příležitosti. Vaječný likér lze podávat samotný, s ledem nebo jako ingredienci v koktejlech. Mnozí ho také využívají při pečení nebo jako topping na dezerty. Tento lahodný nápoj si získal srdce mnoha gurmánů po celém světě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje, České, Chuťovky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vaječný likér.

Přidat komentář