Vaječný likér

Tento lahodný likér je tradičním pitím k vánočnímu období.
Ingredience aneb co potřebujete
1/2 l mléko
1/2 l rum nebo jiný alkohol
5 ks žloutek
1/2 ks vanilka
1/4 kg cukr
Postup vaření podle receptu
V hrnci zahřejeme mléko a postupně vmícháváme vaječné žloutky, cukr a vanilku. Stále mícháme, tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme, necháme vychladnout. Do toho pak opatrně vmícháme rum.
Takto připravený likér ještě jednou dobře promícháme a plníme do láhví.
Než začneme vaječný likér požívat, musíme jej nechat několik dnů odstát.
Likér můžeme buď pít samotný či ho přidat např. do zmrzlinových pohárů(bez přidání alkoholu lze udělat i pro děti).
Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječný likér
Vaječný likér, známý také jako vaječný koňak, je oblíbený alkoholický nápoj, který se vyrábí ze smetany, vaječných žloutků, cukru a alkoholu, obvykle brandy nebo rumu. Jeho krémová konzistence a sladká chuť ho činí ideálním pro zimní období a sváteční příležitosti. Vaječný likér lze podávat samotný, s ledem nebo jako ingredienci v koktejlech. Mnozí ho také využívají při pečení nebo jako topping na dezerty. Tento lahodný nápoj si získal srdce mnoha gurmánů po celém světě.