Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Dohromady smícháme mouku, vejce, cukr, prášek do pečiva, vodu a olej. Vše společně ušleháme. Vymažeme si plech, vysypeme ho a těsto na něj vlijeme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks prášek do pečiva
4 ks vejce
20 dkg polohrubá mouka
1 dl voda
1 dl olej
2 kelímky zakysaná smetana
500 ml mléko
20 dkg cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup vaření podle receptu

Předehřejeme si troubu, vložíme do ní plech a asi 10minut pečeme.

Zatímco pečeme, připravíme si pudink z mléka, cukru a pudinku. Když je těsto upečené, pudink na něj nalijeme a po celé ploše rozetřeme. Na to ještě dáme všechnu zakysanou smetanu a také rozetřeme. Buchtu pak sypeme skořicí či kakaem.

Takto necháváme chvíli stát, aby nám vše trochu ztuhlo a můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je oblíbený český dezert, který potěší každého milovníka sladkých pochoutek. Tato lahodná buchta se vyznačuje měkkým těstem, na kterém je rozprostřený krémový pudink a vrstva hladké zakysané smetany, která dodává jídlu lahodnou jemnost. Každé sousto je příjemným spojením chutí a textur, díky čemuž je buchta skvělou volbou ke kávě či čaji. Je ideální nejen na sváteční stůl, ale i na běžné odpolední mlsání s rodinou a přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Dobroty, Moučník, Pečivo
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou.

Přidat komentář