Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Dohromady smícháme mouku, vejce, cukr, prášek do pečiva, vodu a olej. Vše společně ušleháme. Vymažeme si plech, vysypeme ho a těsto na něj vlijeme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks prášek do pečiva
4 ks vejce
20 dkg polohrubá mouka
1 dl voda
1 dl olej
2 kelímky zakysaná smetana
500 ml mléko
20 dkg cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme si troubu, vložíme do ní plech a asi 10minut pečeme.
Zatímco pečeme, připravíme si pudink z mléka, cukru a pudinku. Když je těsto upečené, pudink na něj nalijeme a po celé ploše rozetřeme. Na to ještě dáme všechnu zakysanou smetanu a také rozetřeme. Buchtu pak sypeme skořicí či kakaem.
Takto necháváme chvíli stát, aby nám vše trochu ztuhlo a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je oblíbený český dezert, který potěší každého milovníka sladkých pochoutek. Tato lahodná buchta se vyznačuje měkkým těstem, na kterém je rozprostřený krémový pudink a vrstva hladké zakysané smetany, která dodává jídlu lahodnou jemnost. Každé sousto je příjemným spojením chutí a textur, díky čemuž je buchta skvělou volbou ke kávě či čaji. Je ideální nejen na sváteční stůl, ale i na běžné odpolední mlsání s rodinou a přáteli.