Výborné piškotové těsto

Piškotové těsto je vhodné na dortové korpusy, kdy můžeme dělat ze 4vajec nebo na bábovku, kdy použijeme vajec 7. Ke každému vejci dáváme lžící oleje.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto 160 g cukr krupice
4 ks vejce
160 g polohrubá mouka
4 lžíce olej
Postup vaření podle receptu
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků si vyšleháme sníh, ke kterému přidáme cukr a šleháme dokud nám nezhoustne do husté pěny. Do té pak zašleháváme žloutky, olej a nakonec opatrně i mouku.
Vymažeme si formu a vysypeme moukou. Do ní vléváme naše těsto. Především u korpusů se snažíme vlévat kolem okrajů, aby nám nevznikl uprostřed kopeček.
Kdyby jsme dělali těsto kakaové, tak kakao použijeme na úkor mouky, což znamená, když 3lžíce kakaa, tak o 2lžíce mouky méně. Díky tomu nebude naše bábovka tak tuhá.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborné piškotové těsto
Výborné piškotové těsto je základem mnoha lahodných dezertů. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, což ocení každý nadšenec do pečení. Kombinace vajec, cukru a mouky vytvoří lehkou a nadýchanou texturu, ideální pro dorty, koláče nebo rolády. Vynikající piškoty mohou sloužit také jako základ pro tiramisu či jako příloha k ovocným dezertům. S trochou kreativity si můžete připravit i varianty s různými příchutěmi, jako je kakao nebo vanilka. Tento recept si zamilujete pro jeho univerzálnost a skvělou chuť.