Těstoviny s rajčatovou omáčkou, mozarellou a anglickou slaninou.

Těstoviny uvaříme podle instrukcí a poté je necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi s trochou oleje, dokud nezíská křupavou konzistenci. Poté…
Ingredience aneb co potřebujete
1 balík těstovin kolinek
20 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
1 plechovka loupaných rajčat
1 Mozarella
1 extra krémová zakysaná smetana
čerstvá bazalka
1 hřebíček
1 bobkový list
sůl
cukr
pepř
1 chilli paprička
Postup vaření podle receptu
Těstoviny uvaříme podle instrukcí a poté je necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a na pánvi ji s trochou oleje opékáme dozlatova. Pak přidáme na proužky nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezíská zlatavou barvu. Nakonec vše smícháme s těstovinami.
Do hrnce vložíme celou plechovku rajčat, které buď rozmixujeme, nebo nasekáme na malé kousky. Přidáme hřebíček, bobkový list, chilli papričku, zakysanou smetanu a pepř. Na mírném ohni, občas mícháme, vaříme po dobu 10 minut.
Po vyjmutí koření přidáme nakrájenou bazalku, dochutíme solí a cukrem a nakonec vmícháme na malé kousky rozkrájenou Mozzarellu. Vše důkladně promícháme. Na talíř dáme listy ledového salátu, přelijeme omáčkou a přidáme těstoviny.
Co jste ještě nevěděli o receptu Těstoviny s rajčatovou omáčkou, mozarellou a anglickou slaninou.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou, mozarellou a anglickou slaninou jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Šťavnatá rajčatová omáčka dodává těstovinám výraznou chuť, zatímco krémová mozzarella zajišťuje dokonalou texturu. Anglická slanina přidává pokrmu pikantnost a křupavost, čímž vytváří harmonii chutí. Tento jednoduchý, ale chutný recept se hodí na večeři s rodinou nebo přáteli a snadno se připraví i na běžný den. Podávejte s čerstvou bazalkou pro osvěžující závěr.