Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou

Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 3

Nejdříve uvařte těstoviny podle pokynů na obalu a poté je sceďte. Maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a přidejte bazalku a oregano. Česnek...

Ingredience aneb co potřebujete

400 g těstovin z červené čočky
300 g krůtího masa (prsa)
2 lžíce másla
1 smetana ke šlehání
3 stroužky česneku
2 hrsti strouhaného parmazánu
1 lžíce bazalky
1 lžíce oregana
sůl
pepř
petrželová nať

Postup vaření podle receptu

Nejdříve uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu a poté je sceďte.

Maso rozkrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a přidejte bazalku a oregano.

Nasekejte česnek na drobné kousky.

Na hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmahněte maso dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a restujte asi minutu. Pak směs zalijte smetanou a nechte pět minut povařit, poté vmíchejte parmazán a nechte ho rozpustit. Sundejte z ohně, dochuťte petrželkou a případně ještě solí a pepřem. (Já osobně už jsem nedochucovala, sýr je dostatečně chutný).

Přidejte těstoviny do hotové omáčky a servírujte. Na talíři je můžete alespoň ozdobit petrželí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou

Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a vlákniny. Tyto těstoviny, vyrobené z loupané čočky, mají bohatou ořechovou chuť a skvělou texturu. Parmezánová omáčka, připravená z kvalitního parmezánu, smetany a bylinek, dodává pokrmu krémovou a intenzivní chuť. Tento recept je nejen zdravý, ale i rychlý na přípravu, ideální pro chutnou večeři. Přidejte k tomu čerstvou zeleninu a máte kompletní a vyvážené jídlo plné lahodnosti!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské
Štítky: drůbeží maso, těstoviny, restování, vaření, oběd, běžný den, večeře, náročné, náročný, bylinky, krůtí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou.

Přidat komentář