Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou

Nejdříve uvařte těstoviny podle pokynů na obalu a poté je sceďte. Maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a přidejte bazalku a oregano. Česnek...
Ingredience aneb co potřebujete
400 g těstovin z červené čočky
300 g krůtího masa (prsa)
2 lžíce másla
1 smetana ke šlehání
3 stroužky česneku
2 hrsti strouhaného parmazánu
1 lžíce bazalky
1 lžíce oregana
sůl
pepř
petrželová nať
Postup vaření podle receptu
Nejdříve uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu a poté je sceďte.
Maso rozkrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a přidejte bazalku a oregano.
Nasekejte česnek na drobné kousky.
Na hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmahněte maso dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a restujte asi minutu. Pak směs zalijte smetanou a nechte pět minut povařit, poté vmíchejte parmazán a nechte ho rozpustit. Sundejte z ohně, dochuťte petrželkou a případně ještě solí a pepřem. (Já osobně už jsem nedochucovala, sýr je dostatečně chutný).
Přidejte těstoviny do hotové omáčky a servírujte. Na talíři je můžete alespoň ozdobit petrželí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou
Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a vlákniny. Tyto těstoviny, vyrobené z loupané čočky, mají bohatou ořechovou chuť a skvělou texturu. Parmezánová omáčka, připravená z kvalitního parmezánu, smetany a bylinek, dodává pokrmu krémovou a intenzivní chuť. Tento recept je nejen zdravý, ale i rychlý na přípravu, ideální pro chutnou večeři. Přidejte k tomu čerstvou zeleninu a máte kompletní a vyvážené jídlo plné lahodnosti!