Kakaový dort s kávovou náplní

Do mísy vložíme všechny suché ingredience a promícháme je. Poté doplníme všechny tekuté suroviny a důkladně je metličkou promícháme. Naformujeme do dortové formy o...
Ingredience aneb co potřebujete
Korpus
1 hrnek (300 ml) polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva (na kopec)
4 lžíce kakaa
5 lžic cukru
2 vejce
2 lžíce medu
2/3 hrnku mléka
2/3 hrnku oleje
Náplň
2 kelímky šlehačky
2 lžičky instantní kávy
2 lžíce cukru písek
100 ml vody
želatinový ztužovač (za studena)
Na ozdobu
50 g čokolády (nastrouhané na hoblinky)
Postup vaření podle receptu
Do misky vložíme všechny suché ingredience a důkladně je promícháme. Následně přidáme mokré suroviny a vše dobře vyšleháme metlou. Dortovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a uhladíme povrch. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 35 až 45 minut.
Po upečení necháme 5 minut odpočívat, poté obrátíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Do misky vlijeme šlehačku, přidáme kávu a cukr, a vše šleháme, dokud nevznikne tuhá hmota.
V hlubší misce ručně promícháme vodu a želatinový zpevňovač.
K ztužovači přimícháme šlehačku a jemně promícháme.
Korpus, který vychladl, rozkrájíme, potřeme 2/3 krému a přiložíme druhou polovinu korpusu. Zbylým krémem potřeme celý dort a posypeme ho hoblinkami.
Ponecháme hodinu v chladu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kakaový dort s kávovou náplní
Kakaový dort s kávovou náplní je lahodný dezert, který spojuje bohatou chuť čokolády s jemným aroma kávy. Těsto je zhotoveno z kvalitního kakaa, které dodává dortu intenzivní chuť, zatímco kávová náplň přidává osvěžující nádech a zjemňuje sladkost. Tento dort je ideální volbou pro milovníky čokolády a kávy, a skvěle se hodí jako dezert k odpolední kávě nebo na oslavy. Navíc, jeho krásné propletené vrstvy určitě okouzlí každého, kdo má rád sladké dobroty.