Pudinkové řezy se skořicí

Ingredience aneb co potřebujete
těsto
20 dkg hladká mouka
4 ks vejce
1 dl olej
20 dkg cukr
1 ks prášek do pečiva
náplň
1 l mléko
5 lžic cukr
3 ks vanilkový pudink
náplň
2 ks vanilkový cukr
2 ks zakysaná smetana
1 ks šlehačka
Postup vaření podle receptu
Tento dort je vhodný pro všední i sváteční den.
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem. Z mléka, vanilkových pudinků a cukru uvaříme puding. Ještě horký ho nalijeme na těsto, rovnoměrně rozetřeme a dáme péci na 20-25 minut na 180°C.
Na upečený, lehce zchladlý moučník dáme zakysané smetany smíchané s vanilkovými cukry.
Po vychladnutí potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme přes sítko skořicí a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pudinkové řezy se skořicí
Pudinkové řezy se skořicí jsou lahodným dezertem, který potěší všechny milovníky sladkých chutí. Kombinace hedvábného pudinku a voňavé skořice vytváří dokonalou harmonii. Tyto řezy jsou skvělé na oslavy, ale i jako rychlá mňamka ke kávě. Na povrchu se často zdobí mrveničkou nebo ořechy, což dodává extra texturu a chuť. Příprava je jednoduchá a nevyžaduje mnoho času, takže si je můžete dopřát kdykoliv během týdne. Vychutnejte si pudinkové řezy s rodinou a přáteli a nechte je, ať se do této pochoutky zamilují!