Pudinkové řezy se skořicí

Pudinkové řezy se skořicí
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Ingredience aneb co potřebujete

těsto
20 dkg hladká mouka
4 ks vejce
1 dl olej
20 dkg cukr
1 ks prášek do pečiva

náplň
1 l mléko
5 lžic cukr
3 ks vanilkový pudink


náplň
2 ks vanilkový cukr
2 ks zakysaná smetana
1 ks šlehačka

Postup vaření podle receptu

Tento dort je vhodný pro všední i sváteční den.

Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem. Z mléka, vanilkových pudinků a cukru uvaříme puding. Ještě horký ho nalijeme na těsto, rovnoměrně rozetřeme a dáme  péci na 20-25 minut na 180°C.

Na upečený,  lehce zchladlý moučník dáme zakysané smetany smíchané s vanilkovými cukry.

Po vychladnutí potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme přes sítko skořicí a můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pudinkové řezy se skořicí

Pudinkové řezy se skořicí jsou lahodným dezertem, který potěší všechny milovníky sladkých chutí. Kombinace hedvábného pudinku a voňavé skořice vytváří dokonalou harmonii. Tyto řezy jsou skvělé na oslavy, ale i jako rychlá mňamka ke kávě. Na povrchu se často zdobí mrveničkou nebo ořechy, což dodává extra texturu a chuť. Příprava je jednoduchá a nevyžaduje mnoho času, takže si je můžete dopřát kdykoliv během týdne. Vychutnejte si pudinkové řezy s rodinou a přáteli a nechte je, ať se do této pochoutky zamilují!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty
Štítky: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pudinkové řezy se skořicí.

Přidat komentář