Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou

Výborný moučník k letní kávě.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto
4 ks vejce
200 g polohrubá mouka
200 g cukr krupice
4 lžíce horká voda
krém
250 g máslo (Zlatá Haná)
650 ml mléko
250 g měkký tvaroh
2 ks vanilkový pudinkový prášek
4 ks kompotované broskve
na ozdobu
1 ks šlehačka
strouhaná čokoláda
náplň 1 ks ztužovač do šlehačky
podle potřeby mouka na vysypání
sádlo na vymazání
Postup vaření podle receptu
Ušleháme vejce s cukrem, horkou vodou a postupně přidáváme mouku. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut.
Mezitím z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. V misce vyšleháme máslo, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a postupně přidáváme pudink. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené broskve.
Vytvořenou směsí potřeme vychladlý piškot. Navrch piškotu dáme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a posypeme strouhanou čokoládou.
Vychlazené pudinkové řezy s broskví můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou
Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento delikátní zákusek se skládá z jemného pudinkového krému, který je doplněn osvěžujícími plátky broskví. Bujný a nadýchaný vršek šlehačky přidává na vynikající chuti a dokonale kontrastuje s krémovou strukturou pudinku. Ideální pro letní oslavy nebo jako sladká tečka po rodinném obědě, pudinkové řezy jsou jednoduché na přípravu a nabízejí jedinečný zážitek pro všechny gurmány. Užívejte si tuto sladkou radost s přáteli a rodinou!