Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou

Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborný moučník k letní kávě.

Ingredience aneb co potřebujete

těsto
4 ks vejce
200 g polohrubá mouka
200 g cukr krupice
4 lžíce horká voda

krém
250 g máslo (Zlatá Haná)
650 ml mléko
250 g měkký tvaroh
2 ks vanilkový pudinkový prášek
4 ks kompotované broskve

na ozdobu
1 ks šlehačka
strouhaná čokoláda
náplň 1 ks ztužovač do šlehačky
podle potřeby mouka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup vaření podle receptu

Ušleháme vejce s cukrem, horkou vodou a postupně přidáváme  mouku. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut.

Mezitím z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. V misce vyšleháme máslo, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a postupně přidáváme pudink. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené broskve.

Vytvořenou směsí potřeme vychladlý piškot. Navrch piškotu dáme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a posypeme strouhanou čokoládou.

Vychlazené pudinkové řezy s broskví můžeme servírovat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou

Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento delikátní zákusek se skládá z jemného pudinkového krému, který je doplněn osvěžujícími plátky broskví. Bujný a nadýchaný vršek šlehačky přidává na vynikající chuti a dokonale kontrastuje s krémovou strukturou pudinku. Ideální pro letní oslavy nebo jako sladká tečka po rodinném obědě, pudinkové řezy jsou jednoduché na přípravu a nabízejí jedinečný zážitek pro všechny gurmány. Užívejte si tuto sladkou radost s přáteli a rodinou!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty
Štítky: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou.

Přidat komentář