Tiramisu s mascarpone

Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone.
Ingredience aneb co potřebujete
2 balíčky dlouhé cukrářské piškoty
250 g mascarpone
2 lžíce cukr rmoučka
3 ks vejce
podle chuti silná černá káva
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu holandské kakao
alkohol
Postup vaření podle receptu
Žloutky utřeme s cukrem. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.
Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. K vzniklé žloutkové směsi přidáme šlehačku, bílky a lehounce vyšleháme v krém.
Do formy vyskládáme piškoty, které namáčíme v černé kávě smíchané s rumem. Piškoty poté potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Děláme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.
Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin. Následovně můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tiramisu s mascarpone
Tiramisu s mascarpone je tradiční italský dezert, který se těší oblibě po celém světě. Skládá se z vrstev piškotů namočených v espresu, které jsou prokládány krémem z míchaného mascarpone, vajec a cukru. Tiramisu se obvykle dochucuje kakaem a někdy i likérem, což mu dodává charakteristickou chuť. Tato delikatesa je známá svou jemností a osvěžující povahou, ideální pro zakončení každého jídla. Bahnitý vzhled s kontrastem tmavého kakaa na světlém krému láká ke konzumaci a zaručuje, že potěšení z jídla bude nezapomenutelné.