Výborné svatební koláčky

Také máte rádi svatební koláčky? Pojďme si je upéci.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto
70 g droždí
4 ks žloutek
800 g mouka - hladká
250 g máslo
250 g tuk 100%
půl kávové lžičky sůl
1/4 l mléko
30 g krupicový cukr
na obalení
500 g moučkový cukr
100 g cukr - vanilkový
na potření
0,25 l rum
250 g máslo
náplň
podle libosti (tvaroh, mák, různá povidla)
Postup vaření podle receptu
Připravíme si hrníček a do něj dáme droždí a přisypeme cukr. Zalijeme lehce ohřátým mlékem, zamícháme a dáme stranou kynout.
Nakrájíme si máslo, tuk a dáme na připravený silikonový vál. Nasypeme požadované množství mouky a přidáme žloutky. Osolíme. Přidáme nakynutý kvásek. Pořádně těsto zpracujeme. Vyndáme si váleček a těsto na silikonovém vále rozválíme. Nakrájíme např. na čtverečky.
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Nandáme připravenou náplň. (tvaroh, mák, různá povidla)
Koláčky zavineme a vyskládáme těsně u sebe na plech, vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby. Doba pečení je zhruba 20 minut.
Smícháme máslo, rum a hotové koláčky pořádně namažeme. Potom budou koláčky chvíli odpočívat a následuje obalení v moučkovém a vanilkovém cukru.
Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborné svatební koláčky
Výborné svatební koláčky jsou tradiční české pečivo, které se často podává na svatbách, ale také při jiných slavnostních příležitostech. Jsou malé, kulaté a plněné různými náplněmi, jako je mák, tvaroh nebo povidla. Těsto je jemné a vláčné, často obohacené o citronovou kůru nebo vanilku pro lepší chuť. Koláčky jsou posypané drobenkou a po upečení se mohou ještě jemně pocukrovat. Mají nezaměnitelnou vůni a jsou oblíbené pro svou chuťovou rozmanitost. K jejich přípravě je třeba pečlivost, ale konečný výsledek vždy stojí za to.