Dvoubarevná bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne každý.
Ingredience aneb co potřebujete
2 hrnky polohrubá mouka
3 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 sklenka olej
1 hrnek teplá voda
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřící prášek
2 lžíce kakao
podle chuti
kokos
ořechy
rozinky
podle potřeby mouka na vysypání
na ozdobu cukr moučka
tuk na vymazání
Postup vaření podle receptu
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v misce, přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Ušlehaný sníh z bílků vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut na 150 - 160 °C. Potom zvýšíme teplotu na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, jestli je bábovka uvnitř hotová.
Dozlatova upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dvoubarevná bábovka
Dvoubarevná bábovka je lahodný dezert, který spojuje dva chutné těsty – světlé a tmavé. Kombinace kakaového a vanilkového těsta vytváří nádherný kontrast, který je nejen krásný na pohled, ale i vynikající na chuť. Tento oblíbený recept je ideální jako sladká tečka k odpolednímu čaji nebo kávě. Příprava je jednoduchá, a navíc si ji můžete ozdobit podle svého gusta, například poprášením cukrem nebo polevou. Dvoubarevná bábovka se stane hvězdou každého dezertního stolu!