Dvoubarevná bábovka

Dvoubarevná bábovka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborná bábovka, kterou zvládne každý.

Ingredience aneb co potřebujete

2 hrnky polohrubá mouka
3 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 sklenka olej
1 hrnek teplá voda
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřící prášek
2 lžíce kakao

podle chuti
kokos
ořechy
rozinky
podle potřeby mouka na vysypání
na ozdobu cukr moučka
tuk na vymazání

Postup vaření podle receptu

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v misce, přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Ušlehaný sníh z bílků vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut na 150 - 160 °C. Potom zvýšíme teplotu na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, jestli je bábovka uvnitř hotová.

Dozlatova upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dvoubarevná bábovka

Dvoubarevná bábovka je lahodný dezert, který spojuje dva chutné těsty – světlé a tmavé. Kombinace kakaového a vanilkového těsta vytváří nádherný kontrast, který je nejen krásný na pohled, ale i vynikající na chuť. Tento oblíbený recept je ideální jako sladká tečka k odpolednímu čaji nebo kávě. Příprava je jednoduchá, a navíc si ji můžete ozdobit podle svého gusta, například poprášením cukrem nebo polevou. Dvoubarevná bábovka se stane hvězdou každého dezertního stolu!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dvoubarevná bábovka.

Přidat komentář