Bábovka

Oblíbená bábovka na víkendová odpoledne.
Ingredience aneb co potřebujete
2 sklenky mouka - polohrubá
1 sklenka mléko - polotučné
3 ks celá vajíčka
1 sklenka olej - např. řepkový
moučkový cukr - na závěr
1 sáček prášek do pečiva
mouka - polohrubá
pravé máslo
1 sklenka moučkový cukr
Postup vaření podle receptu
Zapneme si troubu.
Do mísy si dáme prášek do pečiva. Nasypeme mouku. Vyklepneme vajíčka. Osladíme. Zalijeme mlékem. Přidáme olej. Pomocí ručního mixéru promícháme.
Vezmeme si formu na bábovku. např. silikonovou apod. Kouskem tuku vytřeme. Potom nasypeme maličko mouky.
Těsto nalijeme do formy a dáme péci.
Doba pečení je zhruba kolem šedesáti minut na 180°C. Kontrolujte a respektujte vlastní troubu. Špejlí vyzkoušejte, zda je hotová.
Připravte si podnos a bábovku vyklopte. Použijte cukřenku a můžete podávat.
Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka
Bábovka je tradiční český moučník, který má kruhový tvar s otvorem uprostřed. Obvykle se peče v typické formě se žebrováním, což vytváří zajímavý vzor po vyklopení z formy. Existuje mnoho variant bábovek, například mramorová, kde se střídají těsta různých barev. Základní přísady zahrnují mouku, vejce, cukr, máslo a mléko. Lze ji doplnit o rozinky, oříšky nebo kousky čokolády pro obohacení chuti. Bábovka je oblíbená pro svou jednoduchou přípravu a schopnost dlouho zůstat vláčná. Hodí se nejen k čaji nebo kávě, ale je i skvělou volbou pro rodinné oslavy.