Čokoládová zmrzlina

Kdo rád mlsá, určitě mu přijde vhod čokoládová zmrzlina.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g kvalitní čokoláda - hořká
lístky voňavé máty
0,285 l mléko - plnotučné
30 g kakao
0,145 l smetana- ke šlehání
55 g cukr - např. hnědý
čokoládová trubička
Postup vaření podle receptu
Zmrzlinu je možné udělat pár dní dopředu. Budeme ji mít ihned po ruce např. na chystanou oslavu.
Připravíme si vhodnou mísu do mrazáku.
Na zahrádce si natrháme lístky voňavé máty a opláchneme je. Rozlámeme si tabulky čokolády.
Do hrnce si nasypeme cukr a přilijeme plnotučné mléko. Chvilku povaříme. Vložíme tabulky čokolády. Přisypeme kakao. Zamícháme. Rozmíchanou a hladkou hmotu necháme volně stát.
Do nádoby na šlehání si nalijeme smetanu a pomocí mixéru ji vyšleháme.
Do studené hmoty zlehka nandáme vyšlehanou smetanu a zapracujeme ji.
Přendáme ji do mísy a dáme na pár hodin do mrazáku.
Opětovně každých šedesát minut zmrzlinu zamícháme.
Po cca čtyřech hodinách je zmrzlina dostatečně ztuhlá.
Nandáme ji do pohárů, přidáme lístky voňavé máty a vychutnáváme si skvělou zmrzlinu.
Jako bonus si zapíchneme do zmrzliny čokoládovou trubičku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čokoládová zmrzlina
Čokoládová zmrzlina je oblíbený dezert, který kombinuje bohatou chuť kakaa a chladivou krémovost. Vyrábí se z kvalitní čokolády, mléka, cukru a smetany, a často se obohacuje o kakaa či kousky tmavé čokolády pro intenzivnější chuťový zážitek. Tento osvěžující pamlsek je oblíbený nejen v horkých letních dnech, ale po celý rok. Tajemství úspěchu čokoládové zmrzliny tkví v pečlivém výběru surovin a správném míchání, které zaručí hedvábně hladkou texturu. Při servírování ji můžete doplnit o kousky ořechů, šlehačku či ovocnou omáčku.