Citronová poleva s rumem

Do mísy s cukrem přidáme rum a citronovou šťávu a dohromady zamícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
240 g cukr moučka
0,5 ks citron
1 lžíce rum
podle potřeby kakao
Postup vaření podle receptu
V případě, že poleva moc hustá, přidejte citronovou šťávu. Mixérem je to rychlejší, ale v případě, že máte rádi starou klasiku a děláte ručně, tak vám to zabere asi 10minut, než je poleva hladká jak má být. Ujistěte se, že vám poleva neteče.
Množství polevy vám vyjde asi tak na jeden dortový korpus. Kvůli jiné barvě, můžeme do menšího množství přidat lžičku kakaa a pak na pomazanou část rozetřít či nakapat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Citronová poleva s rumem
Citronová poleva s rumem je osvěžující a aromatický dezert, který dokonale doplní různé zákusky. Její svěží citronová chuť se skvěle propojuje s jemnou alkoholovou notou rumu, což dodává polevě jedinečný charakter. Díky své hladké konzistenci a lesklému vzhledu se stává ideální volbou pro potažení dortů nebo jako zálivka na sušenky. Příprava je rychlá a snadná, což ji činí oblíbeným receptem pro všechny milovníky pečení. Tato poleva nejenže skvěle chutná, ale také krásně vypadá, čímž potěší každou návštěvu.