Pravé italské tiramisu

Pravé italské tiramisu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vezmeme oddělené žloutky z vajíček a spolu s cukrem je vyšleháme do pěny, ke které následně zamícháme mascarpone. Stranou si ušleháme sladkou šlehačku a smícháme s již hotovou směsí.

Ingredience aneb co potřebujete

1-2 balíčky cukrářské piškoty
4 lžíce rum nebo amaretto (podle chuti)
1 balíček mascarpone
100 g cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
3 ks žloutek
na ozdobu hořké kakao
podle potřeby slazené espresso

Postup vaření podle receptu

Dno hranaté mísy pomažeme jemně naším krémem. Vezmeme piškoty a jeden po druhém v rychlosti(aby se nám nerozmočily) namáčíme do silné vychladlé kávy, smíchané s rumem či amarettem. Na ně pak mažeme vrstvu krému. Postup ještě jednou opakujeme.  Nahoře pak krém sypeme kakaem.

Tiramisu dáváme na 3hodiny do lednice uležet, poté můžeme nakrájené podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pravé italské tiramisu

Pravé italské tiramisu je lahodný dezert, který hrdě reprezentuje italskou kuchyni. Jeho základ tvoří jemné vrstvy kávou nasáklých piškotů, které jsou prokládány krémem z mascarpone, vejce a cukru. Vše je posypáno kakaovým práškem, což dodává dezertu charakteristickou chuť a vzhled. Toto kombinace sladkého a hořkého potěší každého milovníka dezertů a jeho příprava je překvapivě jednoduchá. Tiramisu je skvělým způsobem, jak zakončit italský večer s rodinou a přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské, Dezerty, Moučník
Štítky: italská kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pravé italské tiramisu.

Přidat komentář