Pravé italské tiramisu

Vezmeme oddělené žloutky z vajíček a spolu s cukrem je vyšleháme do pěny, ke které následně zamícháme mascarpone. Stranou si ušleháme sladkou šlehačku a smícháme s již hotovou směsí.
Ingredience aneb co potřebujete
1-2 balíčky cukrářské piškoty
4 lžíce rum nebo amaretto (podle chuti)
1 balíček mascarpone
100 g cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
3 ks žloutek
na ozdobu hořké kakao
podle potřeby slazené espresso
Postup vaření podle receptu
Dno hranaté mísy pomažeme jemně naším krémem. Vezmeme piškoty a jeden po druhém v rychlosti(aby se nám nerozmočily) namáčíme do silné vychladlé kávy, smíchané s rumem či amarettem. Na ně pak mažeme vrstvu krému. Postup ještě jednou opakujeme. Nahoře pak krém sypeme kakaem.
Tiramisu dáváme na 3hodiny do lednice uležet, poté můžeme nakrájené podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pravé italské tiramisu
Pravé italské tiramisu je lahodný dezert, který hrdě reprezentuje italskou kuchyni. Jeho základ tvoří jemné vrstvy kávou nasáklých piškotů, které jsou prokládány krémem z mascarpone, vejce a cukru. Vše je posypáno kakaovým práškem, což dodává dezertu charakteristickou chuť a vzhled. Toto kombinace sladkého a hořkého potěší každého milovníka dezertů a jeho příprava je překvapivě jednoduchá. Tiramisu je skvělým způsobem, jak zakončit italský večer s rodinou a přáteli.