Lívance z máku, ovesných vloček a zakysané smetany

Do misky dáme zakysanou smetanu, poté ji doplníme mlékem a přidáme ostatní ingredience. Všechny suroviny důkladně promícháme metličkou.
Ingredience aneb co potřebujete
150-200 ml zakysané smetany
150-200 ml mléka
1 lžíce medu
2 vejce
5 lžic mletého máku
5 lžic ovesných vloček
1 lžíce ovesné mouky
1 lžíce oleje
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Do misky dáme zakysanou smetanu, zalijeme ji mlékem a přidáme ostatní ingredience. Vše důkladně promícháme metličkou a necháme to nejméně 15 minut odležet.
Na pánvi opékáme z obou stran. Není příliš sladké, proto je vhodné ho na talíři zakapat javorovým sirupem nebo medem smíchaným s rozpuštěným máslem ve stejném poměru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance z máku, ovesných vloček a zakysané smetany
Lívance z máku, ovesných vloček a zakysané smetany jsou lahodným a zdravým pokrmem, ideálním na snídani nebo sladký dezert. Kombinace ovesných vloček a máku dodává tomuto pokrmu výjimečnou texturu a nutriční hodnotu. Zakysaná smetana obohacuje lívance o jemnou krémovost, která skvěle doplňuje jejich chuť. Příprava je jednoduchá a rychlá, což z nich činí oblíbenou volbu pro každého, kdo si chce dopřát něco chutného a zdravého. Servírujte je s ovocem, medem nebo javorovým sirupem pro extra lahodnost.