Lívance bez kynutí

Toto je recept na rychlé a výborné lívance.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml mléko
2 ks vejce
300 g polohrubá mouka
1 lžíce cukr krupice
1/4 lžičky sůl
1/2 balíčku prášek do pečiva
1 lžíce rum
podle potřeby olej
na ozdobu
1 lžíce cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 sklenice marmeláda
Postup vaření podle receptu
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a solí. Potom do sypké směsi přidáme žloutky, rum a prošleháme. Nakonec ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.
Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Necháme 5 minut odpočívat.
Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník a po obou stranách smažíme dozlatova.
Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance potřeme marmeládou dle vlastní chuti a zdobíme kopečkem smetany.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance bez kynutí
Lívance bez kynutí jsou rychlým a jednoduchým pokrmem, ideálním na snídani nebo dezert. Jsou připravené z jednoduchých ingrediencí, jako je mouka, mléko, vejce a prášek do pečiva, což zajišťuje jemnou a nadýchanou strukturu bez potřeby kynutí. Stačí smíchat všechny složky, navolit si, zda použít sladké či slané variace, a smažit na pánvi. Tyto lívance jsou skvělé se zavařeninou, ovocem nebo javorovým sirupem, a vždy potěší svou chutí i jednoduchostí přípravy.