Lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Toto je recept na rychlé a výborné lívance.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml mléko
2 ks vejce
300 g polohrubá mouka
1 lžíce cukr krupice
1/4 lžičky sůl
1/2 balíčku prášek do pečiva
1 lžíce rum
podle potřeby olej

na ozdobu
1 lžíce cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 sklenice marmeláda

Postup vaření podle receptu

Mouku smícháme s práškem do pečiva,  cukrem a solí. Potom do sypké směsi přidáme žloutky, rum a prošleháme. Nakonec ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.

Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Necháme  5 minut odpočívat.

Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník a po obou stranách smažíme dozlatova.

Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance potřeme marmeládou dle vlastní chuti a zdobíme kopečkem smetany.

Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí jsou rychlým a jednoduchým pokrmem, ideálním na snídani nebo dezert. Jsou připravené z jednoduchých ingrediencí, jako je mouka, mléko, vejce a prášek do pečiva, což zajišťuje jemnou a nadýchanou strukturu bez potřeby kynutí. Stačí smíchat všechny složky, navolit si, zda použít sladké či slané variace, a smažit na pánvi. Tyto lívance jsou skvělé se zavařeninou, ovocem nebo javorovým sirupem, a vždy potěší svou chutí i jednoduchostí přípravy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty, Lívance
Štítky: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Lívance bez kynutí.

Přidat komentář