Bramborové placky

Bramborové placky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 2

Připravte svým blízkým k večeři křupavé bramborové placky, které budou dokonale dozlatova opečené. Jsou velmi snadné na přípravu, chutnají skvěle a jejich vůně je tak svůdná, že nikdo odolá…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g uvařených brambor
30 g másla
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Uvařené brambory nastrouháme, přimícháme hrubou mouku, osolíme, přidáme vejce a rozpálené máslo.

Z ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát a potom vykrájíme menší kolečka.

Bramborové placky opékáme na horké pánvi s olejem, až z obou stran získají zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky

Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, vyráběným převážně z nastrouhaných brambor. Ty se smíchají s moukou, solí a často se přidávají i vejce. Těsto se tvaruje do plochých koláčů, které se poté opékají na pánvi do zlatova. Placky mají křupavou krustu a měkké, vláčné uvnitř. Podávají se buď samotné, nebo jako příloha k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům. Jsou skvělou volbou i jako lehká večeře nebo svačina a potěší jak děti, tak dospělé.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (49 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, bramborová jídla, smažení, podzimní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové placky.

Přidat komentář