Bramborové placky
Připravte svým blízkým k večeři křupavé bramborové placky, které budou dokonale dozlatova opečené. Jsou velmi snadné na přípravu, chutnají skvěle a jejich vůně je tak svůdná, že nikdo odolá…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g uvařených brambor
30 g másla
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Uvařené brambory nastrouháme, přimícháme hrubou mouku, osolíme, přidáme vejce a rozpálené máslo.
Z ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát a potom vykrájíme menší kolečka.
Bramborové placky opékáme na horké pánvi s olejem, až z obou stran získají zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky
Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, vyráběným převážně z nastrouhaných brambor. Ty se smíchají s moukou, solí a často se přidávají i vejce. Těsto se tvaruje do plochých koláčů, které se poté opékají na pánvi do zlatova. Placky mají křupavou krustu a měkké, vláčné uvnitř. Podávají se buď samotné, nebo jako příloha k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům. Jsou skvělou volbou i jako lehká večeře nebo svačina a potěší jak děti, tak dospělé.

Tomáš Rohlena