Bramborák - výborný a bez lepku

Jednu polovinu oloupaných brambor nastrouháme nahrubo, druhou polovinu nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience a připravíme těsto. Na velké nepřilnavé pánvi osmahneme...
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
4 ks brambory
1 ks vajíčka
1 lžíce pohankové (jiné bezlepkové) mouky - i víc
2 lžíce kukuřičné strouhanky - bramboráky jsou křupavější
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 špetka pepře
2 lžíce mléka na doředění - dle hustoty těsta přidejte
4 stroužky česneku
8 lžic oleje (sádla) na osmažení
Salát
500 g zelí kysané domácí
1 ks cibule
1 lžička cukru moučka
Postup vaření podle receptu
Polovinu oloupaných brambor nastrouháme nahrubo, druhou polovinu na jemno. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto.
Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem osmažíme čtyři velké bramboráky dozlatova na sádle.
Salát: Během smažení si jemně nakrájíme cibuli, zelí rozkrájíme, přidáme cukr a všechno dobře promícháme. Rychlá a levná vitamínová pochoutka.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborák - výborný a bez lepku
Bramborák je tradiční český pokrm, který si oblíbili mnozí gurmáni. Tento chutný recept lze snadno připravit i v bezlepkové verzi. Hlavními ingrediencemi jsou nastrouhané brambory, česnek, majoránka a vejce, které se smíchají a osmaží na pánvi. V bezlepkové variantě stačí nahradit pšeničnou mouku speciální bezlepkovou směsí. Výsledkem je křupavý a lahodný bramborák, ideální jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Skvěle chutná teplý s kysaným zelím nebo jogurtem.