Bramborák - výborný a bez lepku

Bramborák - výborný a bez lepku
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jednu polovinu oloupaných brambor nastrouháme nahrubo, druhou polovinu nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience a připravíme těsto. Na velké nepřilnavé pánvi osmahneme...

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
4 ks brambory
1 ks vajíčka
1 lžíce pohankové (jiné bezlepkové) mouky - i víc
2 lžíce kukuřičné strouhanky - bramboráky jsou křupavější
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 špetka pepře
2 lžíce mléka na doředění - dle hustoty těsta přidejte
4 stroužky česneku
8 lžic oleje (sádla) na osmažení

Salát
500 g zelí kysané domácí
1 ks cibule
1 lžička cukru moučka

Postup vaření podle receptu

Polovinu oloupaných brambor nastrouháme nahrubo, druhou polovinu na jemno. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto.

Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem osmažíme čtyři velké bramboráky dozlatova na sádle.

Salát: Během smažení si jemně nakrájíme cibuli, zelí rozkrájíme, přidáme cukr a všechno dobře promícháme. Rychlá a levná vitamínová pochoutka.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborák - výborný a bez lepku

Bramborák je tradiční český pokrm, který si oblíbili mnozí gurmáni. Tento chutný recept lze snadno připravit i v bezlepkové verzi. Hlavními ingrediencemi jsou nastrouhané brambory, česnek, majoránka a vejce, které se smíchají a osmaží na pánvi. V bezlepkové variantě stačí nahradit pšeničnou mouku speciální bezlepkovou směsí. Výsledkem je křupavý a lahodný bramborák, ideální jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Skvěle chutná teplý s kysaným zelím nebo jogurtem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.7/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, snadné, běžný den, večeře, do 100 korun, levné, snadný, bramborová jídla, bezmasá jídla, kysané zelí, smažení, podzimní, zimní recepty

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborák - výborný a bez lepku.

Přidat komentář