Žampionová omáčka rychlá

Žampionová omáčka rychlá
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 2

Rychlá omáčka ze žampionů je výborná na maso, těstoviny i bramborová jídla. Připravíte ji za pár minut z žampionů, smetany a…

Ingredience aneb co potřebujete

1 konzerva žampionů
1 malá bílá cibule
200 ml smetany 30%
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1/2 l vývaru
pepř mletý
sůl

Postup vaření podle receptu

Na másle osmahneme jemně nasekanou cibuli a přidáme hladkou mouku, kterou osmažíme na jíšku.

Do směsi mouky přidáme vývar a stále mícháme, abychom zabránili vzniku hrudek.

Přidáme smetanu a vmícháme nakrájené žampiony i s tekutinou z konzervy. Necháme chvíli vařit a dochutíme solí a pepřem. Pokud je potřeba, můžeme směs ještě trochu zahušťit další jíškou.

Nejlépe chutná s těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Žampionová omáčka rychlá

Žampionová omáčka rychlá je skvělou volbou pro všechny, kteří chtějí připravit chutný pokrm za krátkou dobu. Tato omáčka z jemně osmažených žampionů, smetany a koření se hodí jako skvělý doplněk k těstovinám, rýži nebo masu. Její příprava nezabere více než 20 minut, což ji činí ideální volbou pro rušné dny. Přidejte čerstvé bylinky pro zvýraznění chuti a vychutnejte si bohatou krémovou texturu, která potěší každého strávníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: houby, omáčky, restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, vegetarianské, dušení, smetanová, houbová

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Žampionová omáčka rychlá.

Přidat komentář