Žampionová omáčka rychlá

Rychlá omáčka ze žampionů je výborná na maso, těstoviny i bramborová jídla. Připravíte ji za pár minut z žampionů, smetany a…
Ingredience aneb co potřebujete
1 konzerva žampionů
1 malá bílá cibule
200 ml smetany 30%
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1/2 l vývaru
pepř mletý
sůl
Postup vaření podle receptu
Na másle osmahneme jemně nasekanou cibuli a přidáme hladkou mouku, kterou osmažíme na jíšku.
Do směsi mouky přidáme vývar a stále mícháme, abychom zabránili vzniku hrudek.
Přidáme smetanu a vmícháme nakrájené žampiony i s tekutinou z konzervy. Necháme chvíli vařit a dochutíme solí a pepřem. Pokud je potřeba, můžeme směs ještě trochu zahušťit další jíškou.
Nejlépe chutná s těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Žampionová omáčka rychlá
Žampionová omáčka rychlá je skvělou volbou pro všechny, kteří chtějí připravit chutný pokrm za krátkou dobu. Tato omáčka z jemně osmažených žampionů, smetany a koření se hodí jako skvělý doplněk k těstovinám, rýži nebo masu. Její příprava nezabere více než 20 minut, což ji činí ideální volbou pro rušné dny. Přidejte čerstvé bylinky pro zvýraznění chuti a vychutnejte si bohatou krémovou texturu, která potěší každého strávníka.